Μήπως… τελικά έβγαλε κυβέρνηση το Ελληνικό Χρηματιστήριο;

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Είναι γεγονός ότι…όσο απομακρύνεται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τόσο το Ελληνικό χρηματιστήριο ανεβαίνει αφού δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον στην οικονομία με αποτέλεσμα αυτή την εβδομάδα όλα να βρίσκονται σε προεκλογικό ράλι στο ναό των επενδύσεων!
Έτσι…οι τραπεζικές μετοχές παρουσίασαν κέρδη πάνω από 50% την εβδομάδα αυτή αφού προεξοφλήθηκε ότι τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα έχουμε...........
κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, κυβέρνηση η οποία εγγυάται την παραμονή στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ και έχει και την στήριξη της Ευρώπης!
Όλα… αυτά τα περίεργα του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις Τσίπρα για «κρυφό πρόγραμμα στην οικονομία», αλλά και χαρακτηρισμοί όπως το… «Ευρώ δεν είναι φετίχ» ,»θα καταγγείλουμε το μνημόνιο αλλά θα το επαναδιαπραγματευτούμε» αποδομούν την εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά αυξάνουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ!
Έτσι τελικά… ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε μετά από όλα αυτά στις… 560 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,85%!
Κέρδη… 18,66% για την Τράπεζα Κύπρου, 13,09% για την Eurobank και 9,76% για την Alpha Bank. Κέρδη 3,05% για την Εθνική στα 1,35 ευρώ!
Πάνω από 9% τα κέρδη σε Μυτιληναίο για τον ΟΤΕ. Υπεραπόδοση για τον 19,63% για την ΔΕΗ. .
Στα 95 εκατ. ευρώ ανήλθε ο συνολικός τζίρος.
Πάντως… σε όλα απάντησε στο σύνταγμα στην ομιλία του ο Α.Σαμαράς όπου εξήγησε μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της ΝΔ ότι βασική προϋπόθεση είναι να μείνουμε στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ για να σταματήσει η ανεργία κυρίως στους νέους και η κατρακύλα της χώρας μας…καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά που λέει «Ευρώ φετίχ» κ.α.
που μόνο προς την πόρτα εξόδου από την Ευρωζώνη και στη δραχμή οδηγούν!
Μήπως… τελικά η άνοδος του χρηματιστηρίου δεν είναι τυχαία;
Μήπως…κάποιοι δημοσκόποι δίνουν πια την παράσταση νίκης σε πολύ υψηλό ποσοστό στην ΝΔ;
Μήπως…κάποια γεύματα επιχειρηματιών-πολιτικών «εκεί που φυσά» επιβεβαιωθούν;
Μήπως…το Χρηματιστήριο έβγαλε κυβέρνηση;
Ίδωμεν!
Υ.Γ.Σε απόσταση αναπνοής από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής βρισκόμαστε άλλωστε…