Αμυνα-ασφάλεια: «Αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες» ή προεκλογικές πιρουέτες του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξέπληξε πολλούς χθες με την απόφαση του να επισκεφτεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Κάποιοι είπαν ότι η επίσκεψη του εντάσσεται στην προσπάθεια να αποδείξει ότι όλοι όσοι θεωρούν πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας και μάλιστα σε καιρούς άγριας εγκληματικότητας, κάνουν λάθος.
Για να είναι απόλυτα βέβαιος ο.....
κόσμος πώς ότι λέει το εννοεί, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να δηλώσει και τα εξής : «Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για μας είναι η ασφάλεια του πολίτη. Και για να μπορέσει να λειτουργήσει η δημοκρατία, πρέπει ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής
Χάρηκα πολύ όταν άκουσα πώς ο άνθρωπος που μπορεί την επόμενη εβδομάδα να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει βάλει σε τόσο υψηλή προτεραιότητα ένα ζήτημα που για ένα μέρος της Αριστεράς θεωρείται ταμπού.
Ταυτόχρονα θυμήθηκα ότι μια ανάλογη κίνηση με την επίσκεψη στην ΓΑΔΑ είχε κάνει ο κ. Τσίπρας και πριν καμιά δεκαριά μέρες. Τότε, είχε επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον Μανώλη Γλέζο και την Ρένα Δούρου. Και τότε όλοι είχαν πει ότι έσπασε ένα ταμπού της Αριστεράς. Κάποιοι άλλοι ότι απλώς προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από δηλώσεις που είχε κάνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με την περίφημη φράση «ας το ρισκάρουμε».
Έψαξα λίγο και βρήκα τις δηλώσεις που έκανε τότε ο κ. Τσίπρας. Και- τι σύμπτωση- ήταν καρμπόν με τις χθεσινές: «Η Εθνική Άμυνα, η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», ήταν το πρώτο που είπε μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη.
Και η εθνική άμυνα λοιπόν και η ασφάλεια του πολίτη είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα». Έτσι μας διαβεβαιώνει ο αρχηγός του.
Μακάρι αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας να το εννοεί. Και να πιστεύουν το ίδιο και όλα τα στελέχη από τις συνιστώσες που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μακάρι οι διαβεβαιώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πράγματι έκφραση ειλικρινών προθέσεων και όχι προεκλογικές πιρουέτες, και μάλιστα... copy- paste, που ικανοποιούν και τον αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ...