Μήπως Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσουν έγγραφες διαβεβαιώσεις για την οικονομία;

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Είναι…λογικό και αναμφίβολα κατανοητό να έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά για το οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν απαντά σε τίποτα στο ερώτημα πού θα βρεθούν χρήματα μετά τον Ιούνιο για να πληρωθούν οι ανάγκες του κράτους!
Είναι τουλάχιστον απαραίτητο… να απαντήσει και να αποκαλύψει το «κρυφό» πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία ο .........
κύριος Τσίπρας διαφορετικά είναι λογικό… να απαιτηθεί να δοθούν «έγγραφες διαβεβαιώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία πριν τις εκλογές της Κυριακής αφού ο Ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει…εάν θα πάμε σε στάση πληρωμών το προσεχές διάστημα!
Πάντως… ο κύριος Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι έχει συνεννοηθεί με τους εταίρους μας για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δηλώνοντας σχετικά…«Εμείς θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση και θέλουμε ευρώ με υπευθυνότητα» οι άλλοι «παίζουν πόκερ»…«όταν έστειλα την επιστολή μου μέσα εκεί έχω τη λέξη τροποποίηση την έχουν δεχτεί είναι σημαντικό έχει να κάνει με την πλευρά της ανάπτυξης» και τόνισε χαρακτηριστικά…«Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» με στόχο την αλλαγή του μνημονίου προς την κατεύθυνση στήριξης της αγοράς εργασίας με παραμονή στην Ευρωζώνη…«Στοιχίζομαι πίσω από οποιονδήποτε που είναι υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της αλλαγής του μνημονίου για στήριξη της οικονομίας, για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά»! δήλωσε ο κ.Α.Σαμαράς.
Ενώ… για το κύριο Τσίπρα πρόσθεσε…«έχει το ρεκόρ πως δεν έχει ούτε ένα νούμερο»…«είναι μαθηματικά για κόμιξ…» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι γραμμένο σε δραχμές»!
Εμείς πάντως λέμε ότι…δεν νοείται να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία της επόμενης ημέρας αφού οι πολίτες αγωνιούν τι θα γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών και αντεύχονται την στάση πληρωμών και ένα τρίτο γύρο εκλογών!
Ενώ… οι φράσεις του Αντώνη Σαμαρά…«Εγώ πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σχέδιο αν πάμε σε καταγγελία, η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό»! δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση αληθινές…!
Πάντως…τεχνοκρατικά-πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς δίνει την εγγύηση της επόμενης ημέρας των εκλογών μία εγγύηση σταθερότητας ενώ αντίθετα το «κρυφό» πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα μόνον με έγγραφες διαβεβαιώσεις δίνει τις ανάλογες εγγυήσεις…
Στο εξωτερικό κατά την διάρκεια του… G20 φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να στηριχθεί η Ελλάδα και το ευρώ…μήπως να σταματήσουμε αυτή την αοριστολογία…και να βγάλουμε επιτέλους μία κυβέρνηση…είμαστε… στο χείλος του γκρεμού υπάρχει ελπίδα να μην πέσουμε…στο κενό της συντριβής της οικονομίας και όπως λέει και ο Σαμαράς…
«Με την… Ελλάδα δεν παίζεις…ούτε ζάρια…ούτε πόκερ»!
Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ