«Η ανάπτυξη είναι η λύση στο αδιέξοδο»

H ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας είναι η λύση στο σημερινό αδιέξοδο.

Αυτό υποστήριξε σήμερα ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στις Βρυξέλλες, Κορνήλιος Κορνηλίου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα το ευρωπαϊκό δελτίο EUROPOLITIQUE...
, με τίτλο: «Η κυπριακή προεδρία θα εργαστεί για την προσέγγιση της Ευρώπης με τους πολίτες της».

Ενόψει και της κυπριακής προεδρίας, ο κ. Κορνηλίου, σημείωσε ότι η Κύπρος θα εργαστεί για την προσέγγιση της Ευρώπης με τους πολίτες της και για τη γενικότερη ευημερία και θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη κοινωνική ένταξη και την ισότητα των πολιτών.


Μιλώντας για ενταξιακές διαπραγματεύσεις υποψήφιων χωρών, όπως το Μαυροβούνιο, στην Ε.Ε., έκανε λόγο για την Τουρκία, η οποία δεν μπορεί να πει πολλά πράγματα γιατί όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για ένα tango χρειάζονται δύο. Εάν δεν θέλουν να έχουν σχέσεις με την επόμενη προεδρία τότε δεν υπάρχει καμία προοπτική εξέλιξης. Δεν καταλαβαίνω την πολιτική τους, εάν όμως είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις ενταξιακές τους διαπραγματεύσεις, τότε είμαστε και εμείς».

«Είναι εμφανές πως η συμπεριφορά της 'Αγκυρας υποδηλώνει την έλλειψη κατανόησης για τη λειτουργία της ΕΕ και επίσης του γεγονότος, ότι η Ένωση αποτελείται από 27 κράτη μέλη. Εμείς ως χώρα που αναλαμβάνει την ευρωπαϊκή προεδρία δεν πρόκειται να θέσουμε στην ατζέντα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος ή ζητήματα σε διμερές επίπεδο. Ωστόσο, ταυτόχρονα αναμένουμε, ότι η ΕΕ θα απευθύνει τα κατάλληλα μηνύματα στην Άγκυρα, εάν φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Αξίζει να θυμηθούμε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, τα οποία ήταν η καλύτερη απάντηση στην Τουρκία αναφορικά με την προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ», σχολίασε ο ίδιος.