Oι ‘’επαγγελματίες της πολιτικής’’ αποδείχτηκαν ολίγιστοι!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Με την επικύρωση, από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν, με ταυτόχρονη επικύρωση του Μνημονίου Ι, εξέπνευσε κάθε ελπίδα για έξοδο από την κρίση, με όρους που θα ήταν επωφελής για τον ελληνικό λαό.
Το χειρότερο όλων, βέβαια, ήταν η κυνική ομολογία των ‘’πεφωτισμένων’’ πολιτικών ηγετών μας ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πού μας οδηγούν, καθώς προτίμησαν την ‘’αβεβαιότητα’’ του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

Την ίδια στιγμή, πριν......

από την βέβαιη επισημοποίηση της οικονομικής χρεοκοπίας, συντελέστηκε η χρεοκοπία της πολιτικής ρητορείας του κ. Σαμαρά, η οποία καταδίκαζε την πολιτική που ακολουθήθηκε από τις εκλογές του 2009 έως σήμερα, ως αδιέξοδη και ολέθρια για την οικονομία και την κοινωνία. Είναι αυτή η ρητορεία που συνόδευσε τη ζωή μας τους τελευταίους μήνες πριν την τόσο μεγαλειώδη, όσο και ανεξήγητη μετάλλαξή της. Η ανάγκη αλλαγής αυτής της πολιτικής άλλωστε εξανάγκασε τον κ. Παπανδρέου σε παραίτηση και υπαγόρευσε την επιλογή της συγκυβέρνησης.

Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αναλύσει, τι άλλαξε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα και οδηγηθήκαμε στην εφαρμογή της ίδιας επιζήμιας πολιτικής με νέο μνημόνιο και νέα πιο επώδυνα μέτρα. Αόριστες κουβέντες χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, μεγάλα λόγια για να συγκινήσουν, καλλιέργεια τρόμου στους πολίτες και τους βουλευτές και στο βάθος αβεβαιότητα για το τι ξημερώνει. Αντί εξηγήσεων μάλιστα, έτσι απλά σχεδόν κυνικά, ήδη προαναγγέλθηκε το Μνημόνιο ΙΙΙ !

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Αποδείχθηκε περίτρανα από την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου Ι. Κανένας στόχος του δεν επιτεύχθηκε, δεν υπάρχει βασικός οικονομικός δείκτης που να βελτιώθηκε και η καθημερινή διαβίωση έγινε Γολγοθάς για τους πολίτες της χώρας. Θα αποδειχθεί για ακόμη μια φορά με την βέβαιη αποτυχία του Μνημονίου ΙΙ.


Επιπλέον, δεν οδηγεί πουθενά η διαρκής υποχωρητικότητα στο ίδιο μονότονο δίλημμα  που τίθεται από την τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της, χρεοκοπία και δραχμή ή λιτότητα και πάλι λιτότητα. Έξι φορές έως τώρα τέθηκε το ίδιο δίλημμα, με τη γνωστή μέχρι σήμερα απάντηση υποτέλειας, ενώ με την επανεκλογή των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια.  


Χρειάζεται δραστική αλλαγή πορείας.


Τα ψέματα τελείωσαν! Στέρεψαν και οι δικαιολογίες ότι αποφασίζουν χωρίς να μας ρωτήσουν. Όσο μας κορόιδεψαν, μας κορόιδεψαν. Από δω και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν μας. Με την ψήφο μας, αναλαμβάνουμε ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, την ατομική ευθύνη για την πορεία της χώρας. Επιβάλλεται να σταθούμε ΕΜΕΙΣ στο ύψος των περιστάσεων, μιας και οι ‘’επαγγελματίες της πολιτικής’’ αποδείχτηκαν ολίγιστοι. Επιβάλλεται να αναλάβουμε δράση για την εξάλειψη των δεινών που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, παρά τη θέληση της.


Με βάση τα παραπάνω, δηλώνω παρούσα στη μεγάλη μάχη στο πλευρό των ‘’Ανεξαρτήτων Ελλήνων’’, με πίστη ότι σ’ αυτό τον αγώνα ‘’Στο τέλος θα κερδίσουν οι Έλληνες’’.

 

Ελένη Ευθ. Συνδουκά


Υποψήφια Βουλευτής Β’ Αθηνών ‘’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ’’