Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Του Μάνδαλου Παναγιώτη.
                                    
Σε αυτήν την εποχή, την εποχή της τεχνολογίας, των ηλεκτρονικών μέσων και της ελεύθερης πληροφόρησης, της εποχής του χαμηλού ποσοστού αναλφαβητισμού και της αμάθειας ζούμε δυστυχώς ένα απέραντο δράμα. Αν δει κανείς τα πολιτικά δρώμενα βέβαια θα αναρωτηθεί, αν πράγματι είναι έτσι ή είναι ένα μικρό παραμύθι που όλοι το ξέρουμε και κανείς...
δεν μιλάει.
Βλέπουμε λοιπόν καθημερινά σε παράθυρα ειδήσεων βουλευτές και υπουργούς να φωνάζουν ότι από την ώρα που ανέλαβαν έφεραν σε ........
πέρας την αποστολή τους, ότι το διεφθαρμένο κράτος που ανέλαβαν είναι για ανασύσταση και επαναπρογραμματισμό, ότι ο κόσμος κακώς φωνάζει και δεν θέλει να πληρώσει τα χαράτσια, όπως αποκαλούνται που τους βάζουν να πληρώσουν, ότι αφού χρωστάμε πρέπει να πληρώσουμε και άλλα πολλά. 
Αυτά βέβαια κλείνουν με το ωραίο τροπάριο των επόμενων βουλευτικών εκλογών που θα ανατείλει μια άλλη μέρα μόλις ξαναπάρουν την εξουσία.
Μα καλά, ποιος είναι στην εξουσία; Αυτοί οι ίδιοι που κυβερνάνε και έχουν φέρει τους πολίτες σε αυτήν την εξαθλίωση θα προσφέρουν τα πάντα μετά τις εκλογές; Και αν ναι, γιατί δεν το κάνουν ήδη; Επί 40 χρόνια οι 300 της βουλής με λίγες αλλαγές κάθε φορά και με τα ίδια ονόματα ήταν που άλλαζαν υπουργεία. Καμιά φορά ξέφευγε και κανένας καινούργιος αλλά τις περισσότερες φορές ήταν κανένας ανεψιός ή γιος ή κόρη του ίδιου υπάρχοντος πολιτευτή. Αυτοί λοιπόν μιλάνε για διεφθαρμένο κράτος και για διαφθορά. Από την άλλη διοργανώνουν συνέδρια όπου ανακηρύσσουν δημοκρατικότατα χωρίς αντίπαλο τον αρχηγό τους. 
Τι καλά. Τι ύψιστο αγαθό η δημοκρατία ….ελέω θεού. Σε άλλα κόμματα, επανέρχονται άλλοι που ενώ δεν τους ψηφίσαν στις εκλογές με σταυρό θα είναι υποψήφιοι με την λίστα μιας και ο αρχηγός καθορίζει την σειρά και την εκλογιμότητα. Τι καλά έτσι κάτι γερόντια που κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν σύνταξη και να πίνουν καφέ στο ΚΑΠΗ, θα είναι υποψήφιοι και ίσως αυριανοί υπουργοί. Και όλοι αυτοί στην κοσμάρα τους με το σύνθημα ότι εμείς από την επόμενη μέρα των εκλογών θα αναδιοργανώσουν το κράτος. 
Μα αυτοί δεν είναι που κυβερνούσαν; Αυτοί δεν είναι που τόσα χρόνια καταντήσανε αυτό το κράτος σε αυτά τα χάλια; Ακόμα και στα ίδια τους τα κόμματα υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι και υποστηρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν ούτε αυτοί το κόμμα. Τα δε χρέη των κομμάτων κάτι εκατομμύρια ευρώ. Αλλά και εκεί φταίει ο υπάλληλος, ο μικρομεσαίος, ο,..ο, …δεν ξέρω εγώ ποιος, αλλά αυτοί βράχοι ηθικής. Τα χρόνια που πέρασαν την δυσοσμία των σκανδάλων μπορεί να την αφουγκρασθεί ακόμα και ένας που δεν έχει αίσθηση της οσμής, τα σκάνδαλα βουνό που δεν χρειάζεται ούτε το θαύμα του Χριστού με τον τυφλό, γιατί ο τυφλός θα σου πει «τα βλέπω ακόμα και τυφλός». Και όμως τόσες εξεταστικές επιτροπές, επί των σκανδάλων, με 250 ευρώ την ώρα και αυτοί στο τέλος «δεν είδαν, δεν άκουσαν αλλά και αν άκουγαν, κοιμότανε». Αυτό είναι ένα ρητό της Σικελίας που το λέγανε όταν τους ρωτούσε η αστυνομία για κάποιο έγκλημα της μαφίας και ο νόμος της «ομερτά» δηλ. της αληλοκάλυψης και του φόβου. 
Εκατομμύρια ευρώ σπαταλήθηκαν στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, των ομολόγων των μιζών, εξαφανίστηκαν ελληνικές βιομηχανίες για να παίρνουνε μερικοί μίζες και σήμερα έρχονται αυτοί που μας ρίξανε σε αυτά τα χάλια χωρίς έλεος και ντροπή να κόβουν μισθούς γιατί φταίει το σπάταλο κράτος αλλά να κρατάνε τους δικούς τους παχυλούς, να απολύουν, να κόβουν συντάξεις και επιδόματα των 400ευρώ, αλλά τα δικά τους τερτίπια να συνεχίζονται, μερικοί μάλιστα βλέποντας τον κόλαφο να ιδρύουν καινούργια κόμματα για να πούνε ότι αντιπροσωπεύουν το καινούργιο, αλλά καινούργια πρόσωπα, καινούργια ονόματα με μεράκι για δουλειά …..κανένα. Οι ίδιοι και οι ίδιοι και συν αυτώ τα τέκνα. 
Και το χειρότερο αυτοί οι ίδιοι πουλήσανε την εθνική μας κυριαρχία. Πουλήσανε τους νεκρούς μας, που πέσανε για να μείνει αυτός ο τόπος ελεύθερος. Πουλήσανε το βοιό μας για να έχουνε τα λεφτά στην Ελβετία. Και αν ο πόλεμος και ο όλεθρος του 22 ήταν συνέπεια πολέμου, τότε τι μπορούμε να πούμε για τον όλεθρο εν καιρώ ειρήνης και την απαξίωση ενός λαού εν καιρώ ειρήνης. Τον χλευασμό ενός λαού που οι ίδιοι του οι πολιτικοί που τον κυβερνάνε εδώ και 40 χρόνια λένε ότι είναι ένας λαός διεφθαρμένος. Ένας λαός που ενώ πεινάει μερικοί μέσα στην κρίση αντί να τον ενισχύσουν έβγαλαν κανένα εκατομμύριο ευρώ για το μέλλον του κανακάρη τους , διεκδικούν την ψήφο μας όταν τα παιδιά του κόσμου δεν έχουν ούτε καρβέλι.
 Αυτοί μας ζητάν τον ψήφο μας. Αυτοί λένε ότι θα αλλάξουν την Ελλάδα από αύριο, μετά τις εκλογές και μετά την τετραετία. Αν κάποιος ψελλίσει ή τους πει κάτι ή εκδηλώσει την αντίθεση του τότε ωρύονται ότι καταλύσανε την δημοκρατία. Μα σε ποια δημοκρατία μια απόφαση παίρνεται από 260 βουλευτές σε 300 σύνολο. Κάτι με τον Στάλιν θυμίζει αλλά αυτός δεν ξεπερνούσε το 80% ήταν ποιο δημοκράτης. Εμείς, όπως λέμε εδώ στον Έβρο, ‘Γιάνς κερνάει, Γίάνς πίνει’. Όλοι οι άλλοι ξύδι. Και αν το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, τότε το Αιγαίο ανήκει και στην Ελλάδα καις τους Έλληνες μιας και η ιστορία των τελευταίων 10.000 χρόνων μιλούν και για την Ελληνικότητα του Αιγαίου από το Θρακικό έως το Κρητικό πέλαγος και λίγο παρακάτω έως της Κύπρου τα νερά και ας η Κύπρος είναι ξέχωρο κράτος. Ο λαός είναι έλληνες κατά πλειοψηφία και αυτοί που δεν είναι το αποίκησαν τα τελευταία χρόνια. Συγγνώμη, στην ιστορία παρεμβάλλονται και 400 χρόνια τουρκοκρατίας αλλά και εκεί οι Έλληνες καπετάνιοι μεγαλούργησαν και ζυμώθηκε η επανάσταση του 21. Άρα δικαιωματικά το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του που είναι και ο πληθυσμός του, αλλά ανήκει και στην Ελλάδα αφού από την προϊστορία είναι Ελληνική θάλασσα Εκτός και αν μερικοί ξέχασαν να διαβάσουν ιστορία ή κάτι άλλο επιζητούν.  Αυτοί, των 40 χρόνων εξουσίας θα μας αλλάξουν …..ίσως τα φώτα, αλλά σε μαύρο χρώμα για το απόλυτο σκοτάδι και την μιζέρια.