Δεν επέτρεψαν στον Παπανδρέου να κάτσει για φαγητό



Απρόοπτα εμπόδια συνάντησαν ο Γιώργος και η Αντα Παπανδρέου κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Κωσταντινούπολη, σύμφωνα με όσα γράφει η Hurriyet και αναπαράγει σήμερα η ηλεκτρονική της έκδοση, παραθέτοντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία από την παραμονή τους σε συγκεκριμένο εστιατόριο, στην γειτονιά του Τζιχανγκίρ.

Το ζεύγος Παπανδρέου έφτασε στο σημείο με χάρτες και οδηγίες για την ανεύρεση του συγκεκριμένου καταστήματος, για το......
οποίο υπήρξε προ μηνών αναφορά στον βρετανικό Guardian.
Αφού έβγαλαν φωτογραφίες της περιοχής και του χώρου, θέλησαν να κάτσουν στο σημείο για να απολαύσουν όσα προσφέρει το διάσημο κατάστημα. Τελικά ωστόσο, δεν απόλαυσαν όσο θα ήθελαν την επίσκεψή τους, καθώς δεν τους επετράπη να κάτσουν στο εξωτερικό.
Αιτία της «απαγόρευσης» δεν ήταν κάποιοι λόγοι ασφάλειας αλλά η αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει τους δημόσιους χώρους, στην συγκεκριμένη περιοχή. Στην κοινότητα του Μπεγιόγλου απαγορεύονται από πέρυσι το καλοκαίρι τα «τραπεζάκια έξω» που έχουμε συνηθίσει και στην Ελλάδα, καθώς η όχληση για τους κατοίκους ήταν πολύ μεγάλη.
Οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών ήταν ιδιαίτερα έντονες και πολλοί υπέδειξαν θρησκευτικούς λόγους, υποστηρίζοντας ότι επεβλήθη ενόψει της έναρξης του ραμαζανίου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παραμένει σε ισχύ.
Το ζεύγος Παπανδρέου μετά τις σχετικές εξηγήσεις από το προσωπικό δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, πέρασε στο εσωτερικό και παρέμεινε στο κατάστημα για περίπου δύο ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Στο τέλος του γεύματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ.Παπανδρέου έδωσε το χέρι του στους ανθρώπους του καταστήματος και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν την Αθήνα.