Επιχείρηση: καθαρές τσόχες

Την αναστολή της ποινικής δίωξης των 42 ηλικιωμένων γυναικών από τη Λεμεσό, οι οποίες είχαν καταγγελθεί το 2009 για χαρτοπαίγνιο (ποκεριζέ) και είχαν λάβει κλήση να παρουσιαστούν στο Δικαστήριο στις 16 Μαρτίου, αποφάσισε ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Όπως έγινε γνωστό από το ΡΙΚ, όταν ο γενικός εισαγγελέας ενημερώθηκε για την υπόθεση, ζήτησε από την Αστυνομία τον φάκελο για να μελετήσει στα στοιχεία. Ακολούθως, αποφάσισε αναστολή της ποινικής δίωξης...


Σημειώνεται ότι την ημέρα εφόδου της αστυνομίας στο σπίτι, όπου διεξαγόταν το παράνομο χαρτοπαίγνιο, είχαν συλληφθεί 44 γυναίκες μεταξύ 70 και 96 χρόνων. Μετά τον ορισμό της δικασίμου κι έως ότου φτάσει η μέρα της δίκης, είχαν ήδη αποβιώσει δύο από αυτές. Χθες επιδόθηκε κλήση σε μία ακόμη διωχθείσα, η οποία, όμως, είχε επίσης αποβιώσει.

Όπως ανέφερε στον ραδιοσταθμό της Λεμεσού «Κανάλι 6» η κόρη της γυναίκας, Πατρούλα Χατζήπαπα, η μητέρα της, ηλικίας 83 ετών, πέθανε το 2010. Η κ. Χατζήπαπα υποστήριξε ότι θεωρεί πως «η ενασχόληση των ηλικιωμένων ανθρώπων με το παιγνιόχαρτο είναι ένας τρόπος κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας, αλλά και πνευματικής άσκησης».

Διευκρίνισε δε ότι η μητέρα της πέθανε την ημέρα των γενεθλίων της, τη στιγμή, μάλιστα που έπαιζε ποκεριζέ.