Καρατζαφέρης.Θα μείνει , θα φύγει. συμφώνησε, διαφώνησε κανείς δεν ξέρει

Ασαφείς άφησε τις προθέσεις του σε σχέση με την παραμονή βουλευτών του κόμματός του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την απόφασή του να μην συνυπογράψει τα μέτρα που θα.......
εξασφαλίσουν στην Ελλάδα τη νέα δανειακή σύμβαση.
Αποχωρώντας μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καρατζαφέρης -μετά την 7ωρη σύσκεψη των αρχηγών- απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων με ένα στίχο του Καβάφη: «Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του.»
Λίγα λεπτά αργότερα, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματός του στην οδό Καλλιρόης, συμπλήρωσε:
«Ξεκαθάρισα από την αρχή τις προθέσεις μου. Τιμώ τον αγώνα όλων. Αλλά η χώρα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Εγώ όμως δεν μπορώ να δεσμευθώ για κάτι που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Εχω ζητήσει τις διαβεβαιώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, του Νομικού Συμβουλιίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το αν όλα αυτά είναι σύννομα και αν θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο. Έμεινα εκεί για να συμπαρασταθώ στον Αντώνη Σαμαρά. Επτά ώρες τις φάγαμε για τις επικουρικές συντάξεις
Στη συνέχεια μέσω διαρροών από κύκλους του κόμματος επισημαινόταν ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν θα συνυπογράψει τα μέτρα, καθώς αφενός διαφωνεί με ορισμένα από αυτά και αφετέρου γιατί δεν έχει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι είναι σύννομα και ότι λύνουν οριστικά το πρόβλημα.
Κατηγόρησε την Τρόικα για εκβιασμό σε σχέση με το χρόνο, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ασυνείδητο και επιπόλαιο.
Διευκρίνησε τέλος ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις σωστές προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση δεν υποήρξε ευθεία απάντηση.