«Η Ελλάδα χρειάζεται και άλλους γύρους κουρέματος»

Την ώρα, που όλες οι πληροφορίες και οι διαρροές από την ελληνική κυβέρνηση, τις ελληνικέ τράπεζες και το IIF οδηγούν στο συμπέρασμα πως η συμφωνία είναι πολύ κοντά για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, το στέλεχος fund, το οποίο έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα, δείχνει πως η συμφωνία δεν αρκεί από μόνη της για να λύσει το πρόβλημα, καθώς και πως το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο και ο κύριος Νταλάρα δεν εκπροσωπούν το σύνολο των κατόχων ελληνικών χρεογράφων.

Μιλώντας στους Financial Times, ο Robert Rauch, διευθυντής έρευνας του hedge fund Gramercy, δείχνει πως τα συγκεκριμένα κεφάλαια δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να αναλάβουν το κόστος της συγκεκριμένης διαδικασίας, την οποία αμφισβητούν ευθέως!...



«Ως εταιρία δεν έχουμε πεισθεί πως η όποια συμφωνία θα είναι συμφωνία, που θα κρατήσει», υποστηρίζει, προσθέτοντας πως «πρόκειται για διαπραγμάτευση μεταξύ πολλών παικτών, χωρίς να είναι όλοι ίσοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

Επισημαίνει, μάλιστα, με νόημα πως «η τελική λύση για την Ελλάδα απέχει δύο, τρία, ίσως και τέσσερα χρόνια και θα περιλαμβάνει δύο, ακόμη και περισσότερους γύρους κουρέματος για να προκύψει κάτι οριστικό». Άλλο στέλεχος μεγαλύτερου hedge fund, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, κάνει λόγο για παροδική λύση, που θα ικανοποιήσει την αγορά για λίγες μέρες και μετά θα επανέλθουν τα δύσκολα ζητήματα: «Το κρίσιμο και δύσκολο σημείο είναι να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι ομολογιούχοι, αυτοί δηλαδή που δεν συμμετέχουν στην επιτροπή».

Οι συγκεκριμένοι κατέχουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan, ελληνικά ομόλογα 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, και αποτελούν το μεγάλο πονοκέφαλο, ακόμα και αν ολοκληρωθεί η συμφωνία κυβέρνησης - ΙΙF.