Πάτρα: Συνέλαβαν τον δήμαρχο που στέλνει …πεσκέσι στον Βενιζέλο τα κάγκελα του λιμανιού!

Ελεύθεροι αφέθησαν λίγο μετά τις 12, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και ο εργαζόμενος του Δήμου, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποξήλωσης των κιγκλιδωμάτων στα 3,5 χλμ της λιμενικής ζώνης, που αντιστοιχούν στο τμήμα του θαλασσίου μετώπου, που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθεί από την κυβέρνηση για χρήση, στο Δήμο.
Στις 8 το βράδυ συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού του λιμανιού.
Κοκκινο πανί για τους πατρινούς ο ...........
υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο κατηγορούν ευθέως για αναξιοπιστία και εμπαιγμό της πόλης, στο ζήτημα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου. Και αυτό διότι ναι μεν, ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι ο χώρος παραχωρείται στο Δήμο Πατρέων, από την άλλη όμως, το Υπουργείο δίνει εντολή να μην επιτραπεί η αποξήλωση του σιδερένιου φράκτη της λιμενικής ζώνης.
Σε επιστολή του δημάρχου προς τον υπουργό Οικονομικών αναφέρεται: «Κύριε Αντιπρόεδρε,
Στις 20 Δεκεμβρίου 2011 διαβεβαιώσατε το Δήμαρχο Πατρέων, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και τους βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Θανάση Παπαδόπουλο και Νίκο Τσούκαλη ότι η παραχώρηση 3.500 μέτρων του  παραλιακού μετώπου της πόλης από το Δημόσιο στο Δήμο (την οποία προβλέπει το Πρωτόκολλο που υπεγράφη στις 30-10-2010, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου κατ’ εντολή του τότε Πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου), θα υλοποιηθεί  σε διάστημα μιας μέρας.
 Έχουν περάσει έκτοτε 30 ημέρες και όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αυτή η παραχώρηση από το Δημόσιο, το οποίο εκπροσωπείται από εσάς, με την ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών, αλλά ούτε καν η προσωρινή παραχώρηση από τον ΟΛΠΑ, παρά τη σχετική εντολή σας, που δόθηκε με το υπ' αριθμ. 485/20-12-2011 έγγραφό σας.
Αντίθετα μέσα σε μια ημέρα η Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας, της οποίας είστε πολιτικός προϊστάμενος, έσπευσε να ικανοποιήσει αίτημα του ΟΛΠΑ, που υποβλήθηκε στις 17-1-2012 και, με το υπ' αριθμ. 1009225/226/Β0010 έγγραφο, που κατεπειγόντως έστειλε στις 18-1-2012, ζητά από την Εισαγγελία Πατρών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, την Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών και την Κτηματική Υπηρεσία να εμποδίσουν και να καταλογίσουν την φθορά της δημόσιας περιουσίας, που, κατά τους ισχυρισμούς της, προέρχεται από την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων και του συρματοπλέγματος, τα οποία κρατούσαν σιδερόφρακτη την όψη της πόλης μας.
Κύριε Αντιπρόεδρε,
Αν οι Υπηρεσίες πιστεύουν ότι η αξία της αξιοπιστίας ενός Πρωθυπουργού και δύο Αντιπροέδρων μιας Κυβέρνησης είναι μικρότερη της αντίστοιχης των κιγκλιδωμάτων και του συρματοπλέγματος (που καμία ζημιά δεν υπέστησαν) είμαι έτοιμος να αποστείλω τα συρματοπλέγματα στην Αθήνα. Σε αντίθετη περίπτωση, σας καλώ να παραδώσετε άμεσα τα 3.500 μέτρα του παραλιακού μετώπου της πόλης, όπως δεσμεύτηκε ο τότε πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο νυν Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και όπως δεσμευτήκατε και εσείς».