Θολώνει τα νερά ο Παπανδρέου

Εν μέσω προβληματισμού και υπόγειας γκρίνιας συνεδριάζει σήμερα και αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Παρά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για εκλογή του νέου προέδρου το Μάρτιο, πληθαίνουν τα στελέχη που εκτιμούν ότι τα χρονοδιαγράμματα δεν είναι εφικτά, καθώς ο νέος αρχηγός δεν θα έχει αρκετό χρόνο προετοιμασίας, ενόψει των εθνικών εκλογών, όπου το ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγηθεί σε συντριπτική ήττα.

Την ίδια ώρα, τα αντιφατικά μηνύματα που επιχειρεί, μέσω προσώπων της επιρροής του, ο Γ. Παπανδρέου αναφορικά με τις προθέσεις του, προκαλούν την κριτική στελεχών για τη σύγχυση που προκαλούν...


Κατά τη σημερινή πάντως συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αναμένεται ότι θα συζητηθούν ζητήματα απασχόλησης, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Αύριο, το Πολιτικό Συμβούλιο καλείται να εξειδικεύσει τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, δηλαδή να καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών διαδοχής.

Πριν τις εσωκομματικές εκλογές και περί τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, αναμένεται ότι θα γίνει Εθνική Συνδιάσκεψη, ενώ τον Ιούνιο θα διεξαχθεί το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Οι υποψηφιότητες για την ηγεσία, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, θα οριστικοποιηθούν σε νέο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο, ορισμένα στελέχη, εκτιμούν ότι μπορεί να «ενσωματωθεί» στην Εθνική Συνδιάσκεψη.

Τα χρονοδιαγράμματα έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην πλευρά που πρόσκειται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς όπως επισημαίνει και ο ίδιος οι ημερομηνίες που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου «δεν βγαίνουν», αφού η επομένη της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης θα συμπέσει με την πρώτη μέρα της προεκλογικής περιόδου για τις Εθνικές εκλογές.

Πάντως, μετά τη διήμερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Κόστα Ρίκα, καθώς την Παρασκευή θα γίνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.