ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΕΕ!
ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES 
Γερμανικό σχέδιο που κυκλοφόρησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα υπουργεία Οικονομικών της ευρωζώνης – το λεγόμενο «Euro Working Group» - προτείνει, σύμφωνα με τους Financial Times, να εκχωρηθούν οι αποφάσεις για τον ελληνικό προϋπολογισμό σε έναν ειδικά ορισμένο για αυτό το σκοπό επίτροπο της ευρωζώνης, ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, θα......
είναι Γερμανός ή τουλάχιστον Γερμανικής εμπιστοσύνης.

Η ύπαρξη του Γερμανικού σχεδίου επιβεβαιώθηκε αργότερα από επίσημες Γερμανικές κυβερνητικές πηγές, οι οποίες τόνιζαν ότι εντός του Eurogroup γίνονται σχετικές συζητήσεις.

Την Κυριακή 29-1 το βράδυ παρενέβη ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ό όποιος έθεσε ευθέως θέμα επιτροπείας της Ελλάδας, σηματοδοτώντας έτσι τις εξελίξεις που δρομολογούνται στο επόμενο διάστημα. (βλέπε ρεπορτάζ παρακάτω)
Προξενεί κατάπληξη ότι το Γερμανικό αυτό σχέδιο, αντί να καταγγελθεί με δριμύτητα από την κυβέρνηση, απαντήθηκε στην ουσία με στρεψοδικίες!
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Π. Καψής, αλλά και μετέπειτα ο Ευ. Βενιζέλος μιλούσαν για την "αδιαπραγμάτευτη" αρμοδιότητα της κυβέρνησης στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και παρέλειπαν σκοπίμως να αναφερθούν στην επιτροπεία που μπορεί να ασκηθεί στην συγκρότηση, διαμόρφωση και παρακολούθηση του προϋπολογισμού!
Η Γερμανική αυτή πρόταση δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προβάλλεται αυτή τη στιγμή. Είναι η ώρα που το PSI πλησιάζει προς την συνυπογραφή του, πράγμα που θα συνδυασθεί με ένα είδος πτώχευσης της χώρας, την οποία οι ιθύνοντες της ΕΕ - και πρώτα απ’ όλα η Γερμανία - θέλουν να αξιοποιήσουν για να εκχωρηθεί όλη η εξουσία απευθείας στην τρόικα και τη Γερμανική μπότα. 
Κι αυτό για να εφαρμοσθεί ένα νέο δρακόντειο μνημόνιο τελικής λεηλασίας και εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να δούμε τις απαιτήσεις της τρόικας για κατεδάφιση μισθών, δώρων και Συλλογικών Συμβάσεων στη χώρα μας.
Το πιο τραγικό είναι ότι, επί της ουσίας (παρά τις πλάγιες διαψεύσεις), με αυτούς τους σχεδιασμούς, συντάσσεται απολύτως ο «δοτός» πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και η «σκληρή» παραδομένη διακομματική ομάδα που τον περιβάλλει! Αυτό που μόνο τους προβληματίζει είναι το πώς θα βρουν τους κατάλληλους τρόπους για να «περάσουν» αυτοί οι σχεδιασμοί «παράδοσης» της χώρας με τις λιγότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις.
Οι επόμενες εβδομάδες αποκτούν μια τραγική ιστορική κρισιμότητα για τη χώρα και το μέλλον της!


Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.