Η Λούκα στο Sky News: Επικίνδυνες οι μεθοδεύσεις του Βερολίνου (για «γκαουλάιτερ» στην Αθήνα)

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα, που εξυφαίνει το Βερολίνο και αφορά στο σχέδιο εκχώρησης της ελληνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας σε ευρωπαίο Επίτροπο. Δηλαδή, σ΄ έναν αποικιακό διοικητή, κατά το πρότυπο των «γκαουλάιτερ», που εγκαθιστούσαν οι ναζί στις ευρωπαϊκές χώρες που κατακτούσαν επί Χίτλερ!


Μετά τον Φόλκερ Κάουντερ, αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των...... δεξιών Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ και των ακόμη δεξιότερων Βαυαρών ομοϊδεατών τους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δηλώνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild, πως η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς, αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την Ευρωζώνης.


Δουλόφρονες θεωρεί τους Ελληνες ο χερ Ρέσλερ. Ανίκανους ακόμη και να αυτοδιοικηθούν.


Αυτοί είναι οι φίλοι και εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης. Σκληροί, ανελέητοι απέναντι στη χώρα μας.


Σθεναρή ήταν η απάντηση της Λούκας Κατσέλη, μέσω συνέντευξής της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Χαρακτήρισε «απαράδεκτες και επικίνδυνες», τις μεθοδεύσεις του Βερολίνου, τονίζοντας ότι αντιστρατεύονται τους κανονισμούς και τις αρχές της ΕΕ.


«Η Ελλάδα -υπογράμμισε η Λ. Κατσέλη- έχει ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της. Καμία άλλη χώρα δεν έχει καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της κατά 6% μονάδες μέσα σε δύο χρόνια και καμία άλλη χώρα δεν έχει υποστεί 40% μείωση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης».
Η Λ. Κατσέλη απέδωσε την υστέρηση των φορολογικών εσόδων στην ύφεση και κάλεσε τόσο την ΕΕ όσο και την ελληνική κυβέρνηση να «εξετάσουν προσεκτικά το μίγμα της φορολογικής πολιτικής».

 


Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.