Μέθη

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ


«Είστε τυχερός. Έχουμε μια ακύρωση , συνεπώς μπορούμε να βάλουμε το ραντεβού για την εξέταση πριν την εκπνοή της προθεσμίας…»


«Μαγική» η απάντηση μετά δεν ξέρω κι εγώ από πόσα τηλέφωνα σε διαφορετικά εξεταστικά κέντρα Ιδιωτικών κλινικών και Κρατικών νοσοκομείων «συνεργαζομένων» με το ασφαλιστικό ταμείο - οπερέτα που ονομάζεται ΙΚΑ.


«Μαγική» η απάντηση όταν όλοι οι προηγούμενοι, ο ένας μετά τον άλλον σε πληροφορούν πως μέσα στο χρονικό πλαίσιο του ενός........
μήνα το οποίο όρισαν ως προθεσμία ισχύος του ιατρικού παραπεμπτικού οι αρμόδιοι «φωστήρες» του ιδρύματος της ξεφτίλας, δεν υπάρχει ραντεβού ούτε για δείγμα και βλέπεις την λίστα με τα συνεργαζόμενα εξεταστικά κέντρα να «τελειώνει»!


«Μαγεία» εικονικής πραγματικότητας (μαύρη αυτή) και το γεγονός ότι ενώ η αναμονή για ραντεβού με τον ειδικό γιατρό μπορεί να φτάσει και τους 3 μήνες, το κωλόχαρτο με το οποίο θα σε παραπέμψει σε εξετάσεις ισχύει για ένα μήνα ! Θα μου πεις αν έχεις πρόβλημα τι νόημα έχει να κάνεις την εξέταση με καθυστέρηση μεγαλύτερη του μήνα? Ό,τι νόημα έχει και το να περιμένεις 3 μήνες για να σε δει αυτός που θα σου τη γράψει!


Πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω ότι έπιασα λαχείο, η ίδια μαγική φωνή με προσγειώνει


«Ξέρετε πριν κλείσετε το ραντεβού οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες σημαντικές οικονομικές «λεπτομέρειες»


Πείτε μου παρακαλώ


«Ξέρετε, το ΙΚΑ δεν καλύπτει 100% την εξέταση. Θα έχετε συμμετοχή 12 ευρώ. Δεν καλύπτει όμως και την ουσία για τη Μέθη. Η χρέωση για τη μέθη είναι 50 ευρώ!. Δεν καλύπτει επίσης και τα έξοδα βιοψίας. Εδώ μιλάμε για ποσό 40 ευρώ!...»


ΜΕΘΗ!!! Απόλυτη μέθη αγανάκτησης και αηδίας. Μέθη που σου φέρνει τάση να ξερνάς όσο 100 μαζεμένες γαστροσκοπήσεις, μιας και η όλη υπόθεση για μια γαστροσκόπηση ήταν. Ναι αυτή που σου βάζουν το μαρκούτσι με την κάμερα  απ το στόμα και το τερματίζουν στο στομάχι. Ναι αυτή που ακόμη και στην Ουγκάντα την Μποτσουάνα και το Μπαγκλαντές  την κάνουν με μικρή δόση «μέθης» για να μην υποφέρεις.


ΜΕΘΗ οργής. Όχι ρε αρχιξεφτίλες γιατί έτυχε σε μένα. Το μαρτύριο άλλωστε το πέρασα οικιοθελώς  στο παρελθόν γιατί έπρεπε να οδηγήσω άμεσα μετά την εξέταση για να επιστρέψω στη δουλειά μου (βλέπεις δεν δουλεύω σε κηφηνείο που δικαιολογεί αδικαιολόγητη απουσία μέχρι και 30 μέρες!)   πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις αν έχεις πάρει την ουσία «καταστολής», και πολύ πιθανό να το ξαναπεράσω και τώρα για τον ίδιο λόγο  παρά το γεγονός ότι δεν μου λείπουν τα χρήματα για να πληρώσω. Με κυριεύει μέθη οργής γιατί σκέφτομαι αυτούς που έχουν τα διπλά μου χρόνια, μηδενικές φυσικές αντοχές και άδειες τσέπες. Άδειες τσέπες γιατί πλήρωναν μια ζωή  το τρισάθλιο έκτρωμα που ξεδιάντροπα το αποκαλείτε «υγεία», και «κοινωνική πρόνοια» για να τους αντιμετωπίζει σήμερα σαν ζώα


Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο βήμα? Χειρουργείο πάνω από τα ρούχα όπως στις Ελληνικές κωμωδίες? Νάρκωση με ούζο και ρακί?


ΜΕΘΗ, ΜΕΘΗ, ΜΕΘΗ!!!. Απόλυτη μέθη αποστροφής προς την μεθυσμένη Πολιτεία της ξεφτίλας που την σκαπουλάρει μια ζωή με το ελαφρυντικό της εξάρτησης, και του εθισμού στο «αλκοόλ» του κυνισμού


ΜΕΘΗ μίσους για τα βαποράκια και τους «προμηθευτές» της. Για τους αρχιξεφτίλες δημιουργούς της. Για τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΟΨΙΜΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ που ενώ επί χρόνια έλειπαν εκδρομή και δεν είχαν ακούσει τίποτα ούτε για τα ράντζα , (διαχρονικό σημείο κατατεθέν της σθεναρής Υγείας της «ισχυρής» Ελλάδας)  ούτε για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς του ΕΣΥ (ο τελευταίος «τρέχει» ακόμα και σήμερα που μιλάμε. Βλ αποκαλύψεις «Ημερησίας») , ούτε για τα φακελάκια των ζωντανών στα χειρουργεία ούτε για τα φακελάκια των πεθαμένων στα νεκροτομεία, ούτε για τη ρουλέτα ζωής και θανάτου που παίζεται επί χρόνια στις εντατικές (ρωτήστε έναν εντατικολόγο για το δράμα της επιλογής του ποιος θα σωθεί απ τη λίστα αναμονής), ούτε για τους μισθούς πείνας των γιατρών την ίδια στιγμή που δίδονταν επιδόματα πτυχίου σε αποφοίτους δημοτικού στο Ωνάσιο, (αποκάλυψη επίσης της Ημερησιας) ούτε για τα 500 παιδιά που χάνονται το χρόνο από έλλειψη ειδικών ασθενοφόρων και εντατικών  για νεογνά (Αναφέρω μόνο ξεφτιλίκια του χώρου της Υγείας γιατί αν πάω αλλού μπορώ να γράφω 2 μέρες)   ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ απ το τρισάθλιο καβούκι τους και πιάνοντας στο στόμα τους τον όρο «εθνική κυριαρχία» τολμούν και μιλούν για κατοχή!


Οι προμηθευτές της ντόπας του κυνισμού στη μόνιμα μεθυσμένη πολιτεία ζητούν από πάνω και τα ρέστα.


Έτσι έ? Και το αλκοολικό τέρας που μας κατασπαράζει όπου μας βρει μπροστά του σε τούτη την μπανανία ποιος το εξέθρεψε ρε μάγκες? Οι εξωγήινοι η Μαρία η πενταγιώτισσά, η Μαρία με τα κίτρινα, η Μαρία η άσχημη η μήπως η Μαριωρή ειτε φοράει φερετζέ είτε όχι?


Λείπατε έ? Δεν ξέρετε τίποτα για το έγκλημα έ? Θέλετε να διώξετε τώρα τους «κατακτητές» που οι ίδιοι φέρατε έ?


Ε λοιπόν όσο λείπατε, εγώ και πολλοί άλλοι σαν κι εμένα ΤΑ ΠΙΝΑΜΕ μάγκες! Ναι τα πίναμε και αλλάξαμε γούστα!


Εκμεταλλευόμενος λοιπόν το αλκοολίκι μου, εκμεταλλευόμενος την γλυκύτατη μέθη που μου χαρίζει ο απολαυστικός αργός αφανισμός σας,  αλλά   και τα ελαφρυντικά που αυτή μου δίνει σας το λέω ωμά και κατάμουτρα και σε εσάς και στη μεθυσμένη πολιτεία σας


Δεν με καλύπτει Γερμανικό υπουργείο για την Ελλάδα. Δεν με καλύπτει ο Ράιχενμπαχ με τα λουράκια που σας φόρεσε στο λαιμό για να σας βγάζει βόλτα.  Ζω για την ημέρα που η κουκλάρα  μου η Μέρκελ θα μου στείλει  ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΠΥΡΑΡΙΑΣ ΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. Πληρώνω όχι απλά 13ο και 14ο μισθό. Πληρώνω Ρέστα.  Μπροστά του όλοι σας οι «εθνοσωτήρες» με τους κοκκινομπλέ γαλαζοπρασινους αριστεροδεξιούς κόκκους   δεν πιάνετε μια…


Στην υγειά σας ντενεκέδες…