Κόψτε 200 ευρώ από τον κατώτατο μισθό!

Μάχη μέχρις εσχάτων θα συνεχισει να δίνει έως την Τρίτη η ηγεσία του υπουργειου Εργασίας προκειμένου να πεισει τους επικεφαλής της Τρόικας ότι οι μισθοί έχουν ήδη μειωθεί και περαιτέρω συρρίκνωση θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση την οικονομία.

Η Τρόικα ζητά οι περικοπες των αμοιβών να φτάσουν κατά μέσο όρο το 15%. Τα επισημα στοιχεία του ΣΕΠΕ δείχνουν ότι το τελευταίο τετράμηνο μεσω των επιχειρησιακών συμβάσεων το μισθολογικό κόστος μειωθηκε κατά 12% ....
Επιπλέον, έρευνα του ΙΟΒΕ προβλέπει ότι με τις επιχειρησιακές συμβάσεις , το 3ετές πάγωμα των μισθών και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10% τα επόμενα χρόνια, η συνολική μείωση του κόστους εργασίας θα ξεπεράσει το 15%.

Η υπέρμετρη επιβάρυνση θα περιοριστεί και για το κατώτατο μισθό ο οποίος έχει μηνιαίο κόστος για τον εργοδότη 966 ευρώ από τα οποία τα 415 ευρώ ειναι μη μισθολογικό κόστος δηλ οι εισφορές και ο φορος μιθωτών υπηρεσιών ενώ στο χέρι ο εργαζόμενος δεν παίρνει πάνω από 550,27 ευρώ.

Ωστόσο οι δανειστές επιμένουν ότι ο κατώτατος μισθός, αν προστεθούν επιμερισμένα και τα δώρα ανέρχεται σε 863 ευρω και πρέπει να μειωθεί ακόμα και 200 ευρώ για να προσεγγίσει τα επίπεδα τις Πορτογαλίας ( 566), της Ισπανίας ( 748) και των πρώην ανατολικών χωρών (ακόμη χαμηλότερα) προς όφελος της ανταγωνίστηκότητάς .

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.