Ο Μεντβέντεφ ζήτησε έρευνα για νοθεία στις εκλογές μέσω...facebook

kafeneio24
Λίγες ώρες μετά την μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης με σύνθημα Πούτιν φύγε και αίτημα για νέες εκλογές, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι θα ερευνηθούν οι καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου -χωρίς να γίνεται δεκτό το αίτημα για νέα προσφυγή στις κάλπες- με ένα μήνυμα στο Facebook.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook την απόφασή του αυτή, για να ακολουθήσουν σε διάστημα μίας ώρας περισσότερα......
από 2.200 οργισμένα σχόλια με πιο συνήθη «ντροπή» και «δεν σε πιστεύουμε».

«Δεν υποστηρίζω καμία από τις δηλώσεις ή τις εκκλήσεις που έγιναν στις συγκεντρώσεις» έγραψε στο Facebook ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου που συγκέντρωσαν σύμφωνα με τους διοργανωτές πάνω από 100.000 ανθρώπους στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις.

Πέραν της διεξαγωγής νέας ψηφοφορίας, τα αιτήματα των διαδηλωτών περιλαμβάνουν επίσης την αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων και την παραίτηση των εκλογικών αξιωματούχων, ιδίως του Βλαντίμιρ Τσούροφ, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.