Προς τον εκλεκτό κ. Παπαδήμο, Κουτρουμάνη, Βενιζέλο και τους λοιπούς, του είδους τους.

 Γράφει ο Γιώργος Κασιμάτης

Καλά θα κάνει, ο μέγας εργατοπατέρας και κατά γενική παραδοχή ψιλό-άσχετος, Κουτρουμάνης, να αφήσει τις συντάξεις, τις επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ καθώς και τους μισθούς του κόσμου, Ήσυχες, γιατί δεν είναι δικά του χρήματα, αλλά του κόσμου τα οποία και έχει πληρώσει, κατά την διάρκεια της εργασιακής του ζωής.



Γιατί ιδικά, μετά το κλέψιμο των αποθεματικών των επικουρικών ταμείων, (τα οποία είναι χρήματα που δεν ανήκουν ούτε στο δημόσιο, ούτε στους πολιτικούς, αλλά στον κόσμο), από το κράτος μέσο της τράπεζας της Ελλάδος, μας αφήνει να εννοήσουμε, ότι προσπαθείτε εσκεμμένα να φτωχύνετε τον κόσμο, προς όφελος των εργοδοτών και των υποτιθέμενων επενδυτών από το.....
εξωτερικό, οι οποίοι και δεν έρχονται, μέχρι να υπάρχουν μισθοί της πίνας, ή τριτοκοσμικού κράτους.

Και ιδικά σταματήστε να καταστρέφετε τα Ταμεία.



Όσο δε για τους συμβούλους σας αυτό πάει και στον Βενιζέλο-χωρίς φαντασία Σαχινίδη, οι οποίοι σας δίνουν τέτοιες συμβουλές, εύκολης λύσης, (δηλαδή την λεηλασία της περιουσίας του λαού, από τους οποίους καλό τρωτε, να τους αλλάξετε και να πάρετε ανθρώπους που να ενδιαφέρονται και λίγο για τον κόσμο και την χώρα και όχι μόνο για την καρέκλα, την πάρτη και την τσέπη σας.



Εάν θέλετε να βρείτε χρήματα, καλύτερα να κόψετε τους μισθούς των υπαλλήλων της βουλής, (οι οποίοι είναι14 ή 16 τον χρόνο και αριθμούν περί τους 1.300 και δουλεύουν με δόσεις γιατί δεν χωράνε στο κτίριο), να ελαττώσετε τους μισθούς των (υποτιθέμενων) πολιτικών και των περί αυτών που είναι αμέτρητοι, καθώς και τις συντάξεις αυτών, οι οποίες είναι, (διπλές και τριπλές) και εκτός των ταμείων τους, που οι περισσότεροι δεν ξέρουν που είναι, παίρνουν και από την βουλή, (δηλαδή από εμάς), περί τα 4.900 ευρό καθαρά τον μήνα, δηλαδή  ισοδυναμούν με 1 ετήσιο μισθό, πολλών εργαζομένων στο δημόσιο και οι οποίοι τις παίρνουν μετά από 4-8 χρόνια παρουσίας στην Βουλή, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος χρειάζεται 40 και πάνω χρόνια εργασίας.



Εάν δε θέλετε να βγάλετε περισσότερα χρήματα, ως κράτος, καλά θα ήταν να κάνετε.



  1. Αποστολή εκκαθαριστικών, τα οποία δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμα και είναι σοβαρό χρηματικό ποσό, λόγο ξυσίματος των εφορειών, ή καθοδήγησης από την κυβέρνηση, για περαιτέρω περικοπή μισθών, συντάξεων κ.λ.π.
  2. Αποστολή των ΕΤΑΚ 2009, 2010, 2011, που κανονικά θα έπρεπε να είχατε εισπράξει ήδη, γιατί εάν έρθουν όλα μαζί, εσάς βέβαια δεν σας ενδιαφέρει, αλλά ο κόσμος δεν θα έχει να τα πληρώσει, μετά τις ληστρικές εισφορές, που τον έχετε βάλει να πληρώσει.
  3. Να απελευθερώστε τα κονδύλια (ΕΣΠΑ), της ΕΕ, για υπάρξει ανάπτυξη, γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει, είναι πώς θα πιάσετε την εκάστοτε καρέκλα των προέδρων των κομμάτων και των θέσεων των υπουργών.
  4. Ελαττώστε τους υπουργούς και τους περί αυτών σε 15-20 όπως στην Ιταλία και την Πορτογαλία για οικονομία και όχι 52 που είναι και μαϊντανοί οι περισσότεροι.
  5. Να ελαττώσετε το νούμερο των Βουλευτών σε 150, γιατί ούτος η άλλος είναι διακοσμητικοί, γιατί μας ελέγχουν οι ξένοι και γιατί ποτέ δεν είναι στην βουλή, (από ότι βλέπουμε από την τηλεόραση). Να είναι καλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που μας νοικοκύρεψαν..
  6. Ελαττώστε τους μισθούς και τα προνόμια των Βουλευτών, γιατί πληρώνονται τον μήνα, όσο 1-3 μισθούς ετήσιους, των κοινών θνητών της χώρας. Και επί τέλους μην τα θέλετε όλα δικά σας.
  7. Καταργήστε την γραφειοκρατία, γιατί είναι ένα μπάχαλο το σύστημα στη Ελλάδα, ώστε να έρθουν επενδυτές.
  8. Ξενοικιάστε τα ιδιωτικά κτίρια που χρησιμοποιούν τα υπουργεία και πηγαίνετε τα στα δικά τους κτίρια, για να μην πληρώνετε ενοίκια, (ΥΠΕΧΩΔΕ π.χ.)
  9. Κάντε εισπράξεις από τους φοροφυγάδες στην πραγματικότητα και όχι να κάνετε συλλήψεις, που την άλλη μέρα τους αφήνετε ελεύθερους, γιατί και κοροϊδεύεται τον κόσμο και όσοι είχαν αρχίσει να πληρώνουν από φόβο, δεν πληρώνουν πια, με την λογική, ότι την άλλη μέρα τα αφεθούν ελεύθεροι. Και όχι να κάνουν διακανονισμούς, που μετά από την πρώτη δόση, ξεχνιούνται. Π.χ. τι έγινε τελικά, με τα 5.000.000 του Βοσκόπουλου, Γαβαλάς και τόσοι άλλοι.
  10. Φορολογείστε ή κατασχέστε τις καταθέσεις στο εξωτερικό, εάν είναι παράνομες και μην κοροϊδεύεται τον κόσμο, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τα περισσότερα είναι των της Βουλής. Και επί τέλους, βάλτε και κανέναν κλέφτη της βουλής φυλακή.
  11. Καταργήστε τον νόμο περί προστασίας των βουλευτών – πολιτικών.
  12. Κάντε περικοπές στις ΜΚΟ γιατί τα χρήματα πάνε σε τσέπες, βίλες των προέδρων και όχι σε ουσιαστική δουλειά.

Και εάν διαβάσουμε προσεκτικά, με τι ασχολούνται οι ΜΚΟ, θα το καταλάβουμε ιδικά με τα άλλα κράτη.

Μόνο που δεν είδα κανένα από όλους αυτούς τους έξω, να προσφέρει ως ΜΚΟ, κάτι για την χώρα μας που είμαστε σε δύσκολη θέση και που τόσα χρόνια εμείς τους προσφέρουμε.

Εκτός εάν φοβούνται, ότι θα τα κλέψουν οι πολιτικοί μας.

Όπως έγινε και με τα χρήματα, των πυρόπληκτων της Πελοποννήσου, περί τα 150.000.000 ευρό.

Ή μήπως νομίζετε ότι τα ξεχάσαμε??????????

13. Άμεση εξαγωγή, φυσικού αέριου και πετρελαίου, νότια της Κρήτης και δυτικά της Ελλάδος.

14. Κάντε ελλιμενισμό σε Ρώσικα πλοία, σε κάποιο νησί του Αιγαίου, πράγμα που θα αποφέρει μεγάλο χρηματικό ποσόν εφάπαξ + ενοίκιο του λιμανιού, με αποτέλεσμα και έσοδα να υπάρχουν, (όπως η Κύπρος) και προστασία, από τα ανατολικά. Άλλωστε το θέλουν και οι ίδιοι.

15. Ασχοληθείτε και λίγο με τον κόσμο και το κράτος και λιγότερο με την εγωπάθεια σας.



Θα μπορούσα να γράψω και άλλα και τέλος πάντων, δεν χρειάζεται να είναι κανείς φωστήρας, για μην λεηλατεί τον κόσμο. 



Καλά δε θα ήταν, να μην αφήνετε την χώρα στο έλεος του θεού που είναι ήδη τόσα χρόνια και κατά τύχη υφίσταται. Και εννοώ και το ΥΠΕΞ.

Αλλά με αυτό το επιτελείο, (Ξενογιαννακοπούλου π.χ.), δεν πρέπει να περιμένουμε και πάρα πολλά από ότι φαίνεται.



Ως αναφορά δε τον Ρέππα και όποιος άλλος παίρνει τις ευθύνες επάνω του, καλά θα κάνει να βάζει και το χέρι στην τσέπη, για να πληρώνει τα σπασμένα και να παραιτείται.

Όχι ναι μεν τα λάθη και η ανικανότητα δικά μας αλλά και τα του λαού, δικά μας κύριοι, (εάν θέλετε να λέγεστε έτσι). 

Και όχι κριτικές, τύπου ότι (όποιος σκέφτεται για δημιουργία καινούργιου κόμματος είναι φαιδρός), γιατί κ. Ρέππα, είναι φαιδρός, αυτός που σάς ψήφισε.



Τα δε αριστερά κόμματα, τα οποία δεν κάνουν καμία κουβέντα, (γιατί δεν τους συμφέρει), για μειώσεις μισθών, συντάξεων και προσωπικού της βουλής και των (δήθεν 300ων πολιτικών), καλά θα κάνουν να μην κάνουν μόνο κρητική, αλλά να κάνουν και καμία πρόταση, για την βοήθεια του λαού και της χώρας..



Η αποφυγή παρουσίας προτάσεων και αποχώρηση από τις αποφάσεις, για λόγους ψήφων, θα έπρεπε να σημαίνει και αποχώρηση και από τις απολαβές σας κύριοι.

Όχι μόνο για τα μάτια του κόσμου και για την τσέπη σας.



Τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να κάνουν κάποιοι, για μια χώρα που παραπαίει και τους πληρώνει όλους αυτούς και τους περί αυτών, κάθε μήνα, 1-3 ετήσιους μισθούς, κοινών θνητών + όλα αυτά τα προνόμια, τα οποία όλοι γνωρίζουμε.



Και επειδή ξέρω τι θα μου πείτε, εσείς οι του ΚΚΕ, σας απαντώ.



Το ΚΚΕ κύριοι, (με αρχηγό μια αμφιβόλου μορφώσεως),  υπέρμαχοι του κόμματος, (αν και ετεροχρονισμένοι), όπως και ο Συνασπισμός (με αρχηγό που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του), δεν έχει κάνει ούτε μία πρόταση μέχρι τώρα, για να βοηθήσει τον κόσμο και το κράτος, (για τον οποίο φαινομενικά και κόπτεστε τόσο), εκτός από κριτική, που είναι και η πιο εύκολη, ανέξοδη, και κατά κάποιο τρόπο χωρίς φόβο για να χάσετε ψήφους.
Εκτός δε από τα γνωστά, (έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΕ, τα κατά της πλουτοκρατίας και ορισμένες φορές έξω από το Ευρό), δεν άκουμε και τίποτα άλλο, εκτός και εάν μας τα κρατάτε μυστικά, για έκπληξη.

Καλό θα ήταν όμως, να κάνετε και εσείς καμία προσπάθεια, για αυτήν την έρημη χώρα και να είσθε σίγουροι ότι θα εκτιμηθεί.

Κάποτε τέλος πάντων, θα πρέπει να αλλάξει το στυλ, αυτής της αντιπολιτευτικής και ξύλινης πολιτικής, που όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά και δεν βγάζει πουθενά.
Δεν το έχετε μάθει πια, μετά από τόσα χρόνια.

Όσο για τα χρήματα, που λετε ότι τα καταθέτετε στο κόμμα, εάν τα καταθέτατε, τότε ένας λόγος πάρα πάνω, να μην απολύατε κόσμο από τις επιχειρήσεις του κόμματος, με την δικαιολογία, ότι φταιει το σύστημα, δια στόματος Παπαρήγα.

Και εφόσον τα δίνετε στο κόμμα, τότε πως ξεχρέωσε η κ. Κανέλλη το δάνειο των 90.000.000 για το φτωχικό της, στην κομουνιστική Εκάλη και δεν πήγε να μείνει στο Περιστέρι.

Θα έπρεπε να μας κάνει μάθημα πραγματικά, του πως ξεχρεώνει κανείς ένα τέτοιο ποσό, γιατί κανένας από εμάς, μετά από 24 χρόνια δουλειάς δεν κατάφερε να αγοράσει σπίτι.



Άντε γιατί πολλά μας τα έχετε κάνει, εσείς οι 300 μαϊντανοί της Βουλής, με τις πολιτικές σας, οι οποίοι το μόνο που έχετε καταφέρει, είναι να έχετε κάνει περιουσίες και ως αναφορά τον λαό της χώρας, (εκτός των δικών σας και όλων αυτών που τα τρώγατε μαζί), να έχετε δημιουργήσει, επαίτες, κακομοίρηδες, λιμοκτονούντες, και ανθρώπους νοικοκύρηδες χωρίς αξιοπρέπεια.

Και όλα αυτά προς χάριν της καρέκλας σας, της θέσης σας και της μάσας σας.



Γιατί περιμέναμε ότι είστε άχρηστοι, αλλά τόσο άχρηστοι, ποτέ δεν το φανταζόμασταν, κύριοι. Και μάλιστα με την λογική του Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.



Με εκτίμηση


Κασιμάτης Γιώργος.