4 Αστυνομικοί πιάστηκαν σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη

Μπροστά σε συναδέλφους τους βρέθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς όταν έκαναν έρευνα σε καφενείο που είχε μετατραπεί σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια του ελέγχου συνέλαβαν τέσσερις ιδιώτες και τέσσερις αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κιλκίς.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια και η υπεύθυνη του καταστήματος, γιατί όπως διαπιστώθηκε επέτρεπαν, σε ..........
ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τη διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνιδιών, ενώ επιπλέον δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας καφενείου.

Επίσης δύο ιδιώτες και δύο αστυνομικοί (Ανθυπαστυνόμος και Αστυφύλακας) συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν στο παράνομο τυχερό παιγνίδι «POKER TEXAS HOLDEM» και οι υπόλοιποι δύο αστυνομικοί (Υπαρχιφύλακες) γιατί ήταν μέσα στο κατάστημα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του παιχνιδιού.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 189 ευρώ και 191 τραπουλόχαρτα που χρησιμοποιούνταν για τα τυχερά παιχνίδια αλλά και σαν μάρκες πονταρίσματος, αντί για χρήματα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, λόγω της εμπλοκής των αστυνομικών.


Κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι το πρωί της Δευτέρας.


Οι κατηγορίες, που τους βαρύνουν είναι η παραβίαση των διατάξεων για τα τυχερά παίγνια και επιπλέον η παράβαση καθήκοντος για τους δύο αστυνομικούς που συμμετείχαν στο παράνομο τυχερό παιχνίδι.


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης .