Kλυδωνισμοί στην Κυβέρνηση Παπαδήμου

Υπό τη σκιά διυπουργικών αντιπαραθέσεων και εσωκομματικών συζητήσεων στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ και ενώ η αβεβαιότητα στην ΕΕ μεγαλώνει, συνεδριάζει την Τετάρτη η κυβερνητική επιτροπή, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, με θέμα το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Ενα από τα βασικά προβλήματα που διαπιστώνονται είναι η αδράνεια της κυβέρνησης στα πεδία όπου απαιτούνται άμεσες ενέργειες και θεωρούνται προαπαιτούμενα για την κατάρτιση της .........
δανειακής σύμβασης και υπό αυτήν την έννοια αναμένεται μία τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Αιφνιδιασμός Παπαδήμου από τις αντιπαραθέσεις


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος έχει επιλέξει για ένα μικρό (ακόμη) διάστημα να τηρήσει στάση παρατηρητή, αν και έχει διαμηνύσει στις ηγεσίες των κομμάτων ότι η διατήρηση της κυβερνητικής συνοχής στο διάστημα των προσεχών μηνών αποτελεί τη βασική πολιτική προτεραιότητα της περιόδου. Παράλληλα, αναμένεται ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα οριστεί και ένα νέο, σφιχτό και πιεστικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση όλων των προϋποθέσεων που πρέπει να εκπληρώσει η χώρα προκειμένου να φανεί συνεπής στο σκέλος των υποχρεώσεών της για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Παρά ταύτα, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κκ. Θ. Πάγκαλου, Χρ. Παπουτσή και Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν δημιουργήσει ήδη βαρύ κλίμα και έχουν προκαλέσει ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία είναι αισθητή στους συνομιλητές του κ. Παπαδήμου.
Σύμφωνα με κάποιους από αυτούς, ο Πρωθυπουργός είχε εξ αρχής επίγνωση του κινδύνου υπονόμευσης της κυβερνητικής συνοχής, λόγω προσωπικών συγκρούσεων, όμως το σύντομο διάστημα εκδήλωσης του φαινομένου, τον αιφνιδίασε.


Αναμένονται συστάσεις


Κατόπιν αυτών, η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς από πολλές πλευρές αναμένεται μία τοποθέτηση ή σύσταση του κ. Παπαδήμου προς τους υπουργούς, για την διαφύλαξη της συνοχής του σχήματος και την προσήλωση των προσώπων στο έργο τους και όχι σε άλλες δραστηριότητες εσωκομματικής στόχευσης.