Οι διορθώσεις στα λάθη του χαρατσιού από το 2012 και βλέπουμε

Διαδικασία διόρθωσης των λαθών που διαπιστώθηκε στα εκκαθαριστικά του ειδικού τέλους ακινήτων, που συνεισπράττει η ΔΕΗ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους παράγοντες.
 
Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, προτάθηκε να αποσταλούν στη ΔΕΗ τα σωστά στοιχεία με τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων σε όλη τη χώρα. Αυτό πιθανότατα όμως θα αφορά τον υπολογισμό του τέλους του 2012, χωρίς να προβλέπεται κατ’ ανάγκη .........

διαδικασία διόρθωσης ή συμψηφισμού με τα λάθος εκκαθαριστικά του 2011, τα οποία οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά.
 
Όσον αφορά τα λάθος δηλωμένα τετραγωνικά, που εμφανίζονται στα εκκαθαριστικά, οι πολίτες θα χρειαστεί να απευθυνθούν και πάλι σε δήμους και στη ΔΕΗ για τη διόρθωση τους.
 
Στην ίδια σύσκεψη διαπιστώθηκε και η ανάγκη να μην παγώσουν προσωρινά οι περισσότερες αλλαγές που θα επέρχονταν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ως το Μάρτιο του 2012,  αλλά η υλοποίησή τους να προχωρήσει εδώ και τώρα και να ψηφιστούν μέσα στο 2011, ως ξεχωριστό νομοσχέδιο οι αλλαγές στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων.