Μπερλουσκόνι: Ο άνθρωπος που οι Ιταλοί λάτρευαν να μισούν


Ευφυής, χαρισματικά επικοινωνιακός, φιλόδοξος, ασυγκράτητος με τις γυναίκες,  επίμονος Μιλανέζος επιχειρηματίας και παιδί της Μαφίας για κάποιους. Ο Καβαλιέρε κυριάρχησε επί δύο δεκαετίες απέναντι σε μία διασπασμένη αριστερά στην πολιτική σκηνή, αλλάζοντας το πρόσωπο της Ιταλίας και φέρνοντας το πολιτικό θέαμα στους τηλεοπτικές δέκτες.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πόλωσε τη χώρα, χωρίζοντάς την ανάμεσα σε εκείνους που τον μισούν και σε εκείνους που τον υποστηρίζουν σχεδόν με θρησκευτική λατρεία
Όλα αρχίσαν στις αρχές της δεκαετίας του '90  όπου σε σε τηλεοπτικό μήνυμα  ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοινώνε την κάθοδό του στην πολιτική με τη δύναμη Forza Italia. Ήταν  ήδη γνωστός ως βαρόνος των μίντια, φίλος του Μπετίνο Κράξι και  πρόεδρος της Milan.
Πολλοί προβλέπουν ότι το άστρο του  θα διαρκέσει λίγο. Όμως  δεν τους έκανε τη χάρη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε  αρχικά πρωθυπουργός το 1994 και  περάσαν  17 ολόκληρα χρόνια πριν πέσει ο Καβαλιέρε από το άλογο...

Ρούμπι... Η αρχή του τέλους;
"Ρούμπι" είναι το ψευδώνυμο της Καρίμα ελ-Μαχρούγκ. Το σκάνδαλο περιλαμβάνει όλα τα συστατικά ενός  πρωτοσέλιδου ταμπλόιντ: 17χρονη μαροκινή, χορεύτρια, πριβέ πάρτυ για τον πρωθυπουργό και τους καλεσμένους του με χαρέμια γυναικών, πληρωμένο σεξ, και το γνωστό θράσος του 75χρονου Καβαλιέρε "καλύτερα να σου αρέσουν τα όμορφα κορίτσια, παρά να είσαι γκέι".
 
Η νεαρή 19 ετών σήμερα, υποστηρίζει πως ήταν παρούσα σε  τουλάχιστον 13  ιδιωτικά πάρτυ, που οργάνωσε ο πρωθυπουργός  στη βίλα του, μέσα σε ένα χρόνο, όταν ακόμη προσπαθούσε να "εισχωρήσει" στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης.
"Μην πεις τίποτα και θα σε γεμίσω χρυσάφι"
Σε μια από τις συνδιαλέξεις που δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica, η Ρούμπι Ρουμπακουόρι (γνωστή και ως "Ρούμπι η Καρδιοκλέφτρα") λέει ότι ο Μπερλουσκόνι της είχε προτείνει να της δώσει πολλά χρήματα για να κρατήσει το στόμα της κλειστό: Με πήρε και μου είπε:"Ρούμπι, θα σου δώσω όσα χρήματα θέλεις, θα σε πληρώσω, θα σε γεμίσω χρυσάφι, αλλά το σημαντικό είναι να τα κρατήσεις όλα κρυφά. Μην πεις τίποτα σε κανένα."
 
Σε μία άλλη τηλεφωνική συνδιάλεξη, που δημοσιεύτηκε στην Corriere della Sera, η Ρούμπι συγκρίνει τον εαυτό της με την Νοέμι Λετίτσια, τη 18χρονη "προστατευόμενη" του ιταλού πρωθυπουργού, η οποία τον αποκαλούσε "μπαμπάκα" και αποτέλεσε την αιτία του χωρισμού του από τη σύζυγό του Βερόνικα Λάριο.
 
Οι συνομιλίες που διέρρευσαν στον ιταλικό Τύπο προκαλούν επίσης ζημιά και στην εικόνα του σφριγηλού και δυναμικού άνδρα που ο Μπερλουσκόνι καλλιεργεί με επιμέλεια. "Είναι πιο πολύ πεθαμένος παρά ζωντανός", αναφέρει σε ένα άλλο απόσπασμα μια άλλη νεαρή γυναίκα που ανακρίθηκε από τις ιταλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τις σχέσεις του Μπερλουσκόνι με τα call girls.
 
Η αρραβωνιαστικιά του Μπερλουσκόνι
Σαν να μην έφτανε η Ρούμπι... ένα 20χρονο μοντέλο από το Μαυροβούνιο υποστηρίζει ότι είναι η "αρραβωνιαστικιά" του πρώην  Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του ότι δεν συμμετείχε σε "ροζ" πάρτι γιατί έχει δεσμό με μια γυναίκα
"Είμαι η αρραβωνιαστικιά του Μπερλουσκόνι και ζω στο Άρκορε. Είμαστε μαζί από την εποχή της υπόθεσης Νοέμι, όταν χώρισε από τη γυναίκα του", δήλωνε η 20χρονη Καταρίνα Κνέζεβιτς, πρώην υποψήφια για τον τίτλο Μις Μαυροβούνιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Repubblica.
Η Καταρίνα είπε ότι γνώρισε τον Μπερλουσκόνι όταν ήταν 18 ετών, στις αρχές Μαΐου του 2009. Εκείνος είχε μόλις χωρίσει. "Γνωριστήκαμε στο Μιλάνο, σε κάτι εγκαίνια", είπε.
Ο ερωτικός χάρτης του Σίλβιο
Ο Καβαλιέρε έχει και το δικό του χάρτη... Οι περισσότερες χώρες έχουν στο όνομά τους τη λέξη "αιδοίο", καθώς η τελευταία κυβερνητική θητεία του "Καβαλιέρε" κυριαρχείται από το ροζ χρώμα, ιστορίες για πάρτι οργίων και εσχάτως κατηγορίες για εκπόρνευση ανηλίκων, καθώς ο άτακτος Σίλβιο δεν προσέχει ιδιαίτερα που βάζει την... υπογραφή του.
Στον χάρτη υπάρχει η θάλασσα της "Ρούμπι" η θάλασσα του πάθους, ενώ η Μαύρη θάλασσα ονομάζεται "θάλασσα με τις ιερόδουλες".
Η Ελβετία ονομάζεται "πλούσιο αιδοίο", η Γερμανία "καλοταϊσμένο αιδοίο".
Ανάλογα ονόματα έχουν και οι χώρες των Βαλκανίων. Η Ελλάδα ονομάζεται "Ψηλομύτικα αιδοία", η Βουλγαρία "πάμφθηνα αιδοία" και η Τουρκία "Μπακλαβά αιδοία".
 
Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις, σχετικά με τη χρήση του γυναικείου οργάνου αναπαραγωγής στα ονόματα. Η Ρωσία ονομάζεται "Άνδρες πιο κοντοί από εμένα" και η Ολλανδία "λουλούδια".
Επίσης, σύμφωνα με τον κατά Σίλβιο "Χάρτη της Ευρώπης", η Ιταλία ονομάζεται "Μάμα Μία", η Μεγάλη Βρετανία "Η Βασίλισσα" και η Γαλλία "Η εκθαμβωτική Κάρλα".
Σ-εξι Μπερλουσκόνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ένας "ανώτερος άνθρωπος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά" που μπορεί να έχει "έξι σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα", αλλά θα πρέπει να αναπαύεται την έβδομη ημέρα, υποστήριζε ένας από τους γιατρούς του Ιταλού πρωθυπουργού.
"Μπορεί να έχει έξι σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα, δεν είναι υπερβολή", είπε στο περιοδικό "Novella 2000" ο Δρ. Ουμπέρτο Σκαπανίνι, που είναι και μέλος του κόμματος του "Καβαλιέρε", Ο Λαός της Ελευθερίας (PDL).
 
"Αυτός ο εβδομαδιαίος μέσος όρος δεν είναι και λίγος, ειδικά για έναν άνθρωπο 75 ετών, που "νίκησε" επίσης έναν όγκο στον προστάτη", προσθέτει ο γιατρός που δηλώνει στο εβδομαδιαίο περιοδικό ότι μίλησε με τον Μπερλουσκόνι για ενέσεις στη βάση του πέους, και του έδωσε μια μόνο συμβουλή για να κρατήσει ανέπαφη την ενέργεια του: έναν υπνάκο 45 λεπτών κάθε απόγευμα.

Οι γκριμάτσες του Σίλβιο... απολαυστικές φωτογραφίες

 
 
 
O πιο πλούσιος πρωθυπουργός
Όσο πιο πολύ φουντώνουν οι φωνές στην Ιταλία για τον Καβαλιέρε τόσο πιο πλούσιος γίνεται…! Εν μέσω οικονομικής κρίσης ο Μπερλουσκόνι κατάφερε να αυξήσει κατά περίπου 9 εκατομμύρια τις αποδοχές του.
Σήμερα είναι ο πλουσιότερος πολίτικος στην χώρα με περιουσία 23.057.981 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την φορολογική του δήλωση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Τα ιταλικά ΜΜΕ "πυροβολούν" το σύνολο των πολίτικων αρχηγών καθώς τα δηλωμένα  εισοδήματα  τους προκαλούν ερωτηματικά.
 
Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν επιβεβαιώνουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός κρατάει τα ηνία σε ό,τι αφορά στα εισοδήματα των πολιτικών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, διατηρεί την τρίτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων πολιτών της Ιταλίας.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ότι  η φορολογική δήλωση του Καβαλιέρε δεν εξηγεί με ποιον τρόπο αυξήθηκαν τα εισοδήματά του από 14 εκατ. ευρώ το 2008 σε 23 εκατ. το 2009.
 
Για παράδειγμα τα ακίνητα του Καβαλιέρε πολλαπλασιάστηκαν. Εκτός από τα επτά ακίνητα στο Μιλάνο και ένα οικόπεδο στη νήσο Αντίγκουα της Καραϊβικής, ο Ιταλός πρωθυπουργός απέκτησε ένα ακίνητο στην πόλη Λέσα και άλλο ένα στην Αντίγκουα.
Χρυσή διατροφή
Ο Σίλβιο Μερλουσκόνι έβαλε βαθιά το χέρι του στην τσέπη καθώς μετά από συμβιβασμό που έκανε με την πρώην γυναίκα του Βερονίκ Λάριο υποχρεούται να καταβάλλει διατροφή 300.000 ευρώ μηνιαίως!
 
Η Λάριο  μείωσε τις αρχικές απαιτήσεις της διατροφή η οποία θα αγγίζει τα 49.887.917!Τελικά συμβιβαστικέ σε διατροφή  ύψους 4.177.300 ευρώ το χρόνο. Ύστερα από δίκη η οποία διήρκεσε 5 ώρες   η 53χρονη φέρεται να συμβιβάστηκε με το προαναφερθέν ποσό ενώ στην ιδιοκτησία της  πέρασε και η βίλα Μπελβεντέρ που βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο αξίας 78 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Καβαλιέρε αρχικά συμφώνησε να παραχωρήσει τη βίλα Μπλεβεντέρ κοντά στο Μιλάνο αφού η Λάριο το έχει ανακαινίσει και επιπλώσει. Εκεί, μάλιστα, έχει ζήσει τα 19 χρόνια από τα συνολικά 30 που ήταν με τον Ιταλό πρωθυπουργό.
Ο νόμος του Σίλβιο
Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε το θράσος να εγκρίνει  νομοσχέδιο που χορηγούσε  ασυλία στους κατόχους των τεσσάρων υψηλότερων αξιωμάτων του ιταλικού κράτους, του προέδρου της Δημοκρατίας, των προέδρων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων και του πρωθυπουργού.
Το νομοσχέδιο υιοθετήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείτο από μέρος της αντιπολίτευσης ότι προσπαθούσε  να αποφύγει τη δικαστική δίωξη για κατηγορίες που τον βαρύνουν.


Σπασμένα δόντια, υψηλή δημοτικότητα
Η επίθεση που δέχθηκε ο Μπερλουσκόνι στις 13 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο από τον 42χρονο Μάσιμο Ταρτάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο, προκάλεσε ισχυρό σοκ στους Ιταλούς, παραπέμποντας στα βίαια πολιτικά ήθη περασμένων δεκαετιών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μπερλουσκόνι έχασε δύο δόντια, υπέστη κάταγμα στη ρινική κοιλότητα ενώ "άνοιξε" και το χείλος του. Συνολικά έχασε περίπου μισό λίτρο αίμα από την αιμορραγία ενώ έπεσε και ο αιματοκρίτης του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ανήκε σε αριστερές ομάδες της χώρας που τον τελευταίο καιρό αντιδρούσαν στην πολιτική του πρωθυπουργού.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την επίθεση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φανερά ζαλισμένος, εισήλθε με τη βοήθεια των συνεργατών του στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, εν συνεχεία εξήλθε εκ νέου για να δείξει πως είναι καλά αλλά και για να… δείξει μάχιμος!
 
Η δημοτικότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο μετά την επίθεση που δέχθηκε, φτάνοντας το 55,9%, έναντι του 48,6% στα μέσα Νοεμβρίου του 2009.
Γέννημα της μαφίας το Φόρτσα Ιτάλια
Αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης κράτους και μαφίας ήταν το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι "Φόρτσα Ιτάλια", σύμφωνα με κατάθεση του Μάσιμο Τσαντσιμίνο, γιου του πρώην δημάρχου του Παλέρμο, Βίτο Τσαντσιμίνο .
Όπως κατέθεσε ο Τσαντσιμίνο, "η συγκεκριμένη αποκάλυψη του είχε γίνει από τον πατέρα του, ο οποίος του είχε επίσης εξηγήσει ότι η φυγοδικία, επί σειρά ετών, του "μεγαλονονού" Μπερνάρντο Προβεντσάνο, όπως και η μη αποτελεσματική έφοδος στο κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας Τοτό Ριίνα, ήταν μέρος και συνέπεια της συμφωνίας αυτής".
 
Ο "μεγαλονονός" Μπερνάρντο Προβεντσάνο, σύμφωνα με την κατάθεση, ζητούσε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να διαθέσει τα τηλεοπτικά του κανάλια στη μαφία, προκειμένου να μην γίνει στόχος, ο γιος τού "Καβαλιέρε", Πιερσίλβιο.
Θορυβημένα τα ιταλικά μέσα τονίζουν, σήμερα, ότι η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται ο Τσαντσιμίνο, παρουσιάζεται ως συνέπεια των μαφιόζικων βομβιστικών επιθέσεων του 1992, στη Ρώμη και το Μιλάνο.
Μια προσπάθεια, ουσιαστικά, να επιτευχθεί ένα είδος συμβιβασμού, να βρεθεί ένα "modus vivendi" με το οργανωμένο έγκλημα. Ωστόσο, στην προσπάθεια αυτή έχουν αναφερθεί, έως τώρα, μόνον μετανοημένοι μαφιόζοι, ενώ οι εκπρόσωποι της πολιτικής, της αστυνομίας και των καραμπινιέρων, διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε σχετικό σενάριο.
Παράλληλα, κατά τη  σημερινή ακροαματική διαδικασία, αναγνώσθηκε γραπτό μήνυμα, το οποίο, σύμφωνα με τον Μάσιμο Τσαντσιμίνο, είχε σταλεί από τον Μπερνάρντο Προβεντσάνο, στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τη μεριά του, έχει ήδη διαψεύσει κάθε ύποπτη επαφή του με τη μαφία, υποστηρίζοντας ότι "καμία άλλη ιταλική κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταπολεμήσει με τόση αποφασιστικότητα το οργανωμένο έγκλημα, όσο η δική του".
Πρώην μαφιόζος καίει τον "Καβαλιέρε"
Πονοκέφαλο προκαλούν στον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκαλύψεις που συνδέουν το όνομά του με τη μαφία στη Σικελία, Κόζα Νόστρα.
Πρώην μέλος της οργάνωσης κατέθεσε σε ιταλικό δικαστήριο ότι μαφιόζος που καταδικάστηκε για υπόθεση βομβιστικών επιθέσεων, είχε εκμυστηρευτεί σε αυτόν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει επαφές με την Κόζα Νόστρα.
Ο "πεντίτο", Γκασπάρε Σπατούτσα, είπε σε δικαστήριο στο Τορίνο ότι ηγετικό στέλεχος της Μαφίας είχε συνδέσει τον Μπερλουσκόνι με βομβιστικές επιθέσεις.
Ο μεταμεληθείς μαφιόζος κατέθεσε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια εκδίκασης της έφεσης του συμμάχου του Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι κατά της καταδίκης του για σύνδεση με τη Μαφία.
Σύμφωνα με προηγούμενες καταθέσεις του Σπατούτσα, ο Μπερλουσκόνι και ο Ντελ Ούτρι αποτελούσαν τις "ισχυρές διασυνδέσεις" του αφεντικού του Τζουζέπε Γκραβιάνο με τον πολιτικό κόσμο της χώρας, σε μία περίοδο κατά την οποία η μαφία πραγματοποίησε μία σειρά αιματηρών επιθέσεων μεταξύ 1992-1993.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο Σπατούτσα, λέγοντας ότι "δεν έχουν βάση".
 
Αδύναμος και χρήσιμος
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ WIKILEAKS ΓΙΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ
Το ιταλικό περιοδικό L' Espresso είχε δημοσιεύσει σε διεθνή αποκλειστικότητα νέα στοιχεία και αποκαλύψεις του ιστοτόπου WikiLeaks σχετικά με το πώς κρίνει η αμερικανική διπλωματία τον ρόλο και την δράση του Iταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Σε εκθέσεις της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρώμη, σύμφωνα με το L' Espresso, τονίζεται ότι "υπάρχει η αίσθηση πως ο Iταλός πρωθυπουργός θέλει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στα προσωπικά του συμφέροντα απ' ό,τι σε εκείνα του κράτους, πως προτιμά να επιλέγει βραχυπρόθεσμες λύσεις και όχι μεγαλόπνοες στρατηγικές, πως χρησιμοποιεί συχνά κρατικούς θεσμούς και οικονομικά μέσα του δημοσίου για να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος των αντιπάλων του".
Ο Ρόναλντ Σπόλι, πρώην πρέσβης της Ιταλίας στη Ρώμη, σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό αναφέρει επίσης ότι "η αργή αλλά σταθερή φθίνουσα οικονομική πορεία της Ιταλίας, απειλεί τις δυνατότητές της να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην διεθνή αρένα".
Στις εκθέσεις των Αμερικανών διπλωματών που αναδημοσιεύονται από το L' Espresso δεν λείπουν και οι αναφορές στην προσωπική ζωή του "Καβαλιέρε": γίνεται λόγος για "τηλεφωνικούς διάλογους με ιερόδουλη", "γιορτές με πολύ νεαρές, πραγματικά, κοπέλες" και για τις "καταγγελίες πολλαπλών ιδιωτικών συναναστροφών" που έγιναν από την πρώην σύζυγο του Μπερλουσκόνι, Βερόνικα Λάριο.
Αυτό όμως που ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο τους διπλωμάτες των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η πολιτική δράση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού.
Όπως υπογραμμίζει στον ιστότοπό του το L' Espresso, "η Αμερική, εκμεταλλεύθηκε την εσωτερική και διεθνή αδυναμία του Καβαλιέρε, για να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα: περισσότερους Ιταλούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, νέες στρατιωτικές βάσεις στην βόρεια και νότια Ιταλία, καθολική υποστήριξη στο μπρά ντε φέρ με το Ιράν, στήριξη των πρωτοβουλιών της Ουάσιγκτον, και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Παραμένει, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του WikiLeaks ,ένα κύριο σημείο τριβής. Η φιλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να ενοχλεί, πολύ έντονα, την Αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Δεν πρόκειται, φυσικά, μόνο για την προσωπική σχέση των δυο πολιτικών , αλλά για την ενίσχυση, μέσω αυτής, του μεγαλύτερου "όπλου" της Ρωσίας: εκείνου της Gazprom, της τεράστιας διάθεσης, δηλαδή, φυσικού αερίου.
Σχετικά με την στενή αυτή συνεργασία, η αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη, σύμφωνα πάντα με το "WikiLeaks", τονίζει ότι "ο Σίλβιο στηρίζει τις πιο επικίνδυνες διαθέσεις του Πούτιν".