Χειρότερα από την κόψη του ξυραφιού

Εν όψει του Eurogroup και δύο Συνόδων Κορυφής, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους.
Επισημαίνει μάλιστα ότι η Κομισιόν προτιμά την εθελοντική και πρώτα απ' όλα την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας σε συνέντευξή του στην φινλανδική εφημερίδα Kauppalehti ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί.
"Το καλοκαίρι είπαμε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Τώρα, έχει επιδεινωθεί", με βάση...........
διάφορες μετρήσεις, προσέθεσε.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, δήλωσε πως η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση το Νοέμβριο, όπως ήταν σχεδιασμένο, εφόσον η ελληνική Βουλή περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
Σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό ευρωστήριξης (EFSF), σημείωσε ότι υπάρχουν νομικά εμπόδια στην πρόσβασή του στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ και σημείωσε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί νωρίτερα ο μόνιμος ευρωμηχανισμός (ESM), δηλαδή από το 2012 αντί για τα μέσα του 2013 που είναι προγραμματισμένο.