Focus: Μέσα η Τουρκία, έξω η Ελλάδα

Για ακόμα μία φορά το γερμανικό περιοδικό Focus εξαπολύει προκλητική επίθεση στην Ελλάδα. Μετά...από το πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου και την ανάρμοστη χειρονομία, αλλά και τη «βυθισμένη» Ακρόπολη, το Focus«ξαναχτυπά» προτείνοντας ως ριζική λύση την αντικατάσταση της Ελλάδας από την Τουρκία στη ζώνη του ευρώ!

«Μια προβληματική κατάσταση αφήνει τη ζώνη του ευρώ και αντικαθίσταται από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα» γράφει ο διευθυντής του περιοδικού στο editorial, για να αναρωτηθεί κατά πόσο είναι ρεαλιστικό κάτι τέτοιο.


Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται στην αφερεγγυότητα της Ελλάδας και στην τρόικα που «χτενίζει» τα δημοσιονομικά της «άσωτης» χώρας αυτή την εβδομάδα, απειλώντας να μην δώσει τη δόση, αντιπαραβάλει αυτή την εικόνα με την εικόνα της Τουρκίας, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Γκιούλ στη Γερμανία.

Ο Uli Dönch γράφει ότι «η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε είναι όνειρο πολλών δεκαετιών και συμπεραίνει ότι αυτή η επιθυμία είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ».

«Για τους περισσότερους», αναφέρει, «η ιδέα μπορεί να είναι ένα σοκ. Ένα μουσουλμανικό κράτος στην χριστιανική Ευρωπαϊκή Ένωση». Με καθαρά οικονομικούς όρους όμως –συνεχίζει- «η ένταξη της Τουρκίας θα ήταν η απάντηση στην ερώτηση: “Αν όχι η Τουρκία, ποιος άλλος;”».

Η Τουρκία για τον Γερμανό δημοσιογράφο είναι η λύση για την οικονομική και δημογραφική γήρανση της Ευρώπης. «Οι οικονομικοί και δημογραφικοί δείκτες είναι σαφείς: Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011 κατά 11,6 τοις εκατό, ψηλότερα από την Κίνα… Στην ευρωπαϊκή ακτή της η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι αυτή των 20 έως 25 ετών, νέοι γεμάτοι φιλοδοξίες και αυτοπεποίθηση».

Το επιχείρημα του Dönch είναι σαφές. «Διώξτε τα κράτη-παρίες και φωνάξτε την Τουρκία. Θα χάσουμε την ευκαιρία και θα καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης τα PIGS( Portugal, Italy, Grrece, Spain), όπως η Ελλάδα.»

epikaira.gr