Γνωρίζω τα συστήματα

 Ελλην Φορολογούμενος


Επειδή οι καιροί είναι πονηροί , καλό θα είναι η στήλη να ενημερώσει τους αναγνώστες της  για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί , χρησιμοποίησε ή δύναται να χρησιμοποιήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο αγώνα του , ενάντια στους πολίτες του , δηλαδή σε μας .
 Τα συστήματα αυτά δε είναι , παλαιόθεν γνωστά , αλλά τα αναφέρουμε για θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι.

1.       σύστημα πλημμύρα

Τεχνική που χρησιμοποιούμε για να αποφύγουμε να δυσαρεστήσουμε τους πιστωτές μας . Ρίχνουμε με ορμή οικονομικά μέτρα – φόρους και εισφορές ,  ελπίζοντας ότι έτσι θα λυθούν τα πάντα όλα και τα.......
χρέη θα εξαφανιστούν και θα έχουν πληρώσει οι εξ ορισμού μ@λ@κες , εμείς δηλαδή οι μισθωτοί. Και να γελάσει το χειλάκι της σαφρακιασμένης της Μέρκελ.

Προϋπόθεση βέβαια είναι τα μέτρα να καταλήγουν κάπου, αλλιώς υπάρχει περίπτωση να τα πάρουμε στην κράνα και να πνιγούμε όλοι μαζί σούμπιτοι , οπότε η χώρα πάει άπατη.


Μεταφορικά, η έκφραση χρησιμοποιείται για τον τρόπο διαχείρισης μιας κατάστασης που δηλώνει μαζικές και αποφασιστικές κινήσεις, φουλ επίθεση σε όλα τα μέτωπα, αντί για ήπια προσαρμογή που έλεγε ο Καραμανλής,  ο κουρασμένος καλή του ώρα , που τον έφαγε η μαρμάνγκα.


2. σύστημα τουρμπιγιόν

Από το γαλλικό tourbillon που σημαίνει ανεμοστρόβιλος, δίνη.
Πέραν τούτου, τουρμπιγιόν λέγεται και ένα σύστημα τακτικής στο ποδόσφαιρο – που ήταν στις δόξες του τη δεκαετία του 1950. Η καινοτομία του τουρμπιγιόν ήταν ότι οι επιθετικοί, πέντε τότε, άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους. Αυτή η διαρκής κίνηση σε συνδυασμό με τις γρήγορες, μακρινές μπαλιές - επίσης πρωτοποριακό πράγμα για την εποχή - δημιουργούσε μεγάλη σύγχυση στους αντίπαλους αμυντικούς ,που μεταφορικά, περιφέρονταν σαν χαμένοι, μέσα στη δίνη του κυκλώνα. Τουρμπιγιόν παίζουν τώρα τα δυο μεγάλα κόμματα που αλλάζουν τη μπάλα
 , πολώνουν το κλίμα , εναλλάσσονται στην εξουσία και εν κατακλείδι μας δουλεύουν , αφού οι αντίπαλοί τους είμαστε εμείς , οι Έλληνες πολίτες.
Στην τρέχουσα, η λέξη χρησιμοποιείται - σπάνια - για να χαρακτηρίσει συμπεριφορές απροσδόκητες έως αλλοπρόσαλλες, με απότομες εναλλαγές, που αιφνιδιάζουν και μπερδεύουν τον άλλον.


3.Σύστημα  τουρλουμπούκι.  


Δηλαδή χωρίς σύστημα. Ανάκατα, βουρ στον πατσά και ό,τι ήθελε προκύψει.   Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται μετά από μια χονδροειδέστατη μ@κ@κία .

δε με ξέρεις ,δε σε ξέρω
υποφέρεις κι υποφέρω.

Επί τοις προκειμένης , όταν ακούς για συναίνεση , σχήματα συνεργασίας κλπ. που ακούμε εσχάτως.

4. Σύστημα Δενξερισεσύ

Εφαρμόζεται κυρίως από ξερόλες , προέδρους σοσιαλιστικών διεθνών και τα ρέστα . Προέρχεται από τη  φράση "δεν ξέρεις εσύ" και  δεν είναι  κάποιο μυστικό γαλλικό σύστημα του Κλοντ ντε Ξερισεσί από το Ντεμπισί τσι Γαλλίας , αλλά το σύστημα που παίζει το Πασοκ την ώρα που όλη η χώρα λέει, « ρε Γιώργο μας πας ντουγρού στο γκρεμό !» και ο Γιώργος,  μας απαντά με το γνωστό υφάκι  « Δενξερισεσύ  και σκάσε και θα δεις» . Αμ εγώ θα δώ Γιώργο μου,  αλλά αν δεν δω,  τότε εσύ να δεις!