Εντός του 2012 η χρεοκοπία της Ελλάδας εκτιμούν οι αναλυτές

Έρευνα για την Ελλάδα και την οικονομική κατάσταση της χώρας διεξήγαγε το πρακτορείο Bloomberg με το 93% των συμμετεχόντων να «βλέπουν» χρεοκοπία εντός του 2012.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το 93% από τους συνολικά 1.031 αναλυτές, επενδυτές και traders που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση, θεωρούν σίγουρη την ελληνική χρεοκοπία τους επόμενους 12 μήνες.

Επίσης, προβλέπουν οικονομική ύφεση για το 2012, προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και κοινωνικές αναταραχές ως απόρροια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Μάλιστα, το 72% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά πως θα υπάρξει έξοδος κάποιας χώρας μέλους της ευρωζώνης από το ευρώ εντός της επόμενης πενταετίας.

Το 75% των συμμετεχόντων «βλέπει» ύφεση της οικονομίας στην ευρωζώνη το επόμενο έτος, ενώ το 53% θεωρεί πως η ύφεση θα επιδεινώσει την κατάσταση του τραπεζικού τομέα ο οποίος έχει επιβαρυνθεί με κρατικά ομόλογα.

Επιπλέον, το 56% των ερωτηθέντων αναμένει χρεοκοπία της Πορτογαλίας τον επόμενο χρόνο , ενώ το κλίμα για την Ιρλανδία φαίνεται να έχει βελτιωθεί αισθητά.......
καθώς το 58% των συμμετεχόντων πιστεύουν πως η χώρα θα αποφύγει τελικά την χρεοκοπία, αντιστρέφοντας το κλίμα που επικρατούσε 4 μήνες πριν.