Στην Αλγερία η σύζυγος και τρία παιδιά του Καντάφι

Η σύζυγός του, Σάφια, η κόρη του Αϊσά, οι γιοι του Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, βρίσκονται στο αλγερινό έδαφος, επιβεβαίωσε χτες το βράδυ το ΥΠΕΞ της Αλγερίας. Η πληροφορία γνωστοποιήθηκε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) των αντικαθετωτικών, και, όπως έγινε γνωστό, το NTC ζήτησε την έκδοσή τους πίσω στη Λιβύη.

Την προηγούμενη εβδομάδα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ είχε μεταδώσει ότι, αυτοκινητοπομπή θωρακισμένων Μερτσέντες εισήλθε στο αλγερινό έδαφος, κάτι που έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά η κυβέρνηση της Αλγερίας.

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης δήλωσε ότι, ο Χαμίς Καντάφι, γιος του συνταγματάρχη, θα προστεθεί στον κατάλογο του δικαστηρίου με τους πλέον καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου, καθώς υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η στρατιωτική μονάδα του κατηγορείται ότι.........
σκότωσε δεκάδες κρατουμένους στην Τρίπολη. Σημειώνεται εδώ ότι αργά χθες το βράδυ οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι ο Χαμίς σκοτώθηκε σε μάχη στη νότια Λιβύη.