Νίκες… πρεμιέρας


Νίκες… πρεμιέραςΕκτός του Παναθηναϊκού που πέρασε με 2-0 από την Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ομάδα που γεύτηκε τη γλυκιά χαρά της νίκης στην -έτσι κι αλλιώς- κουτσουρεμένη πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 της Ξάνθης και πήρε το τρίποντο σε μια αγωνιστική με ισοπαλίες για… όλα τα γούστα!

«Χορταστικό» 2-2 στο Πανιώνιος-Εργοτέλης, ισορροπημένο 1-1 στο ΟΦΗ-Ατρόμητος και «σβηστό» 0-0 στο ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας: 


Ολυμπιακός και ΑΕΚ υποχρεώθηκαν σε… ρεπό, αφού δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη οι αποφάσεις για το ποιες θα είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που θα συμπληρώσουν το… παζλ.

Σάββατο, 27/08 

ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1 

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ)

Κυριακή, 28/08 

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-2

Πανιώνιος – Εργοτέλης 2-2

ΠΑΟΚ – SKODA Ξάνθη 1-0

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της πρεμιέρας ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο αλλά στο… βραδινό ματς στα Γιάννενα, ΠΑΣ και Άρης «κόλλησαν» στο 0-0, με τις φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Σκάνδαλα, αποφάσεις δικαστηρίων, συνεδριάσεις, συσκέψεις και πόλεμοι… κύκλων διοικήσεων ομάδων έμειναν για λίγο στην… απ’ έξω. ΟΦΗ και Ατρόμητος στην Κρήτη, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας.



Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Στο ματς που άρχισε στις 21:30 στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ και ο Άρης, εμφανώς επηρεασμένοι από το άγχος της πρεμιέρας, «κόλλησαν» στο 0-0 σε μία αναμέτρηση χωρίς πολλές φάσεις – ένα διπλό δοκάρι είναι ότι έχει να επιδείξει – που θα ξεχαστεί γρήγορα-γρήγορα από όλους μας.



Με το δεξί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την φετινή μάχη της Σούπερ Λίγκας επικρατώντας στην Κέρκυρα με 2-0. Ο Λέτο με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε την νίκη στο «τριφύλλι» αλλά και την απάντησή του στον Φερέιρα, ο οποίος ξεκίνησε την ομάδα με αλλαγές-εκπλήξεις, αφού ο Αργεντινός, ο Νίνης και ο Κατσουράνης, έκατσαν στον πάγκο. Το 2-0, έκανε ο Νίνης στις καθυστερήσεις δείχνοντας πως ο Παναθηναϊκός, όσα κι αν του συμβαίνουν, δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα.



Χάρη στο γκολ του Τζούνιορ Σίλβα στο 90’, ο Εργοτέλης «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Πανιώνιο που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε τη νίκη στα χέρια του. Δίκαιο το τελικό 2-2, με τις δύο ομάδες να παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με τους παίκτες να χαρίζουν αρκετές καλές στιγμές για highlights! Εκπληκτικά γκολ από Ριέρα και Φραγκουλάκη, το άλλο γκολ των «κυανέρυθρων» ο Κουμορτζί, που προήλθε από φάση στην οποία ο Γουνδουλάκης ήταν οφ-σάιντ.



Στην ίδια (υψηλή) πτήση θεατές. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 1-0 την SKODA Ξάνθη στην καυτή Τούμπα, χάρη σε ασύλληπτο σουτ του Βιεϊρίνια και μπήκε με το «δεξί» στην Σούπερ Λίγκα. Ουσιαστική εμφάνιση από τον «Δικέφαλο», ο οποίος «φωνάζει» για το δεύτερο τέρμα του Πορτογάλου, το οποίος κακώς δεν μέτρησε. Δικαιούνται να πιστεύουν ότι άξιζαν κάτι παραπάνω οι Ακρίτες, αφού κόντραραν στα ίσια τους Θεσσαλονικείς, έχοντας και δοκάρι σε κεφαλιά του Καζάκη. .



Η επόμενη αγωνιστική (10-11/9):

SKODA Ξάνθη-ΑΕΚ
Άρης-Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα
Εργοτέλης-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός-Πανιώνιος

Δεν έχουν οριστεί αναμετρήσεις για τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό αφού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί οι αντίπαλοί τους.