Θα πάνε οι αργόμισθοι πρώην πολιτικοί στις δουλειές τους


Γράφει η Α.Μ.

Η αποπομπή του Χάρη Τσιόκα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, επαναφέρει στο προσκήνιο μια ακόμα από τις παθογένειες του σάπιου πολιτικού μας συστήματος. Αυτή της ουσιαστικής αργομισθίας των πάσης φύσεως αιρετών (βουλευτών , περιφερειαρχών, νομαρχών, δημάρχων, κλπ) που έχουν την ιδιότητα του εργαζόμενου στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την απώλεια της ιδιότητας του αιρετού αξιωματούχου.
Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ και δεκαετίες ;
Όποιος εκλέγεται σε ένα από αυτά τα αξιώματα φυσιολογικά σταματάει να εργάζεται κατά την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του, αλλά σκανδαλωδώς συνέχιζε να λαμβάνει μέχρι πρόσφατα και τον μισθό από την πρώην εργασία του και φυσικά τον παχυλό μισθό του βουλευτή, νομάρχη ή δημάρχου.
Το μεγάλο σκάνδαλο όμως είναι ότι συνεχίζουν να μην εργάζονται και όταν δεν εκλεγούν και τυπικά επιστρέφουν στην υπηρεσία τους.
Το παράδειγμα του Χάρη Τσιόκα είναι κλασικό. Είναι θεολόγος καθηγητής διορισμένος στη Β΄βάθμια εκπαίδευση. Εργάστηκε σε σχολείο ελάχιστα σαν θεολόγος στην Καστοριά, διότι διορίστηκε..........
σχεδόν αμέσως νομάρχης Σάμου και αργότερα νομάρχης Σερρών. Στη συνέχεια διορίζεται Γενικός Γραμματέας του Υπ.Εσωτερικών και Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Από αυτή τη θέση έχοντας δημιουργήσει την απαιτούμενη υποδομή κατεβαίνει στις εκλογές το 1996 και εκλέγεται βουλευτής. Επανεκλέγεται το 2000 και 2004. Στις εκλογές του 2007 αποτυγχάνει να εκλεγεί, μένει εκτός Βουλής για αρκετούς μήνες και επανέρχεται με τις καραμπόλες που έγιναν με τη «δικαίωση» του Αχιλλέα Καραμανλή στη γνωστή υπόθεση του σκανδάλου των «λευκών ψηφοδελτίων».
Εδώ εντοπίζεται η πρώτη εμφανής περίπτωση αργομισθίας του κ. Τσιόκα. Αντί να επιστρέψει στο σχολείο μετά τη μη εκλογή του «τίθεται στη διάθεση της Διεύθυνσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Θες/νίκης». Φυσικά δεν πηγαίνει στην υπηρεσία του και ασχολείται με το πολιτικό του γραφείο, μέχρι την επανείσοδό του στη Βουλή. Θα μου πείτε μα ήταν κυβέρνηση της Ν.Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή που θα «επανίδρυε το κράτος» και θα «χτυπούσε τη διαπλοκή και τη διαφθορά», αλλά αυτά τα φαινόμενα είναι διακομματικά και πρέπει να προκαλούν την οργή μας.
Τον Οκτώβρη του 2009 ο Χ.Τσιόκας δεν εκλεγεται βουλευτής και «Σύμφωνα με την αριθμ. 6227/17-11-2009 απόφαση του Προϊσταμένου του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45/ 11-2-2004 τ.Α'), γίνεται αποδεκτή η από 13-11-2009 αίτηση επαναφοράς στην υπηρεσία του ΤΣΙΟΚΑ ΘΕΟΧΑΡΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, εκπ/κου κλάδου ΠΕ01 (Θεολόγων) με βαθμό Α', Μ.Κ. 4, Α.Μ. 132768 του 3ου Γ.Ε.Λ. Πολίχνης, λόγω μη εκλογής του ως Βουλευτή στις Βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009» που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ983/10-12-09 τ.Γ΄ (εδώ). Εννοείται ότι δεν πάει στο σχολείο γιατί ξέρει ότι θα αναλάβει κυβερνητική θέση.
Πρόταση προς την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου: Τώρα που ο Χ.Τσιόκας δεν είναι Γ.Γ. Υπουργείου και φυσιολογικά θα «επανέλθει» στην υπηρεσία του, περιμένουμε να επιδείξει τις ριζοσπαστικές και μεταρρυθμιστικές της ικανότητες και να τον αξιοποιήσει απασχολώντας τον σαν θεολόγο.
Εξάλλου ακούμε καθημερινά από τα ΜΜΕ ότι φέτος θα έχουμε μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών και δεν πρέπει να έχουμε τα νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος που οδήγησαν την Ελλάδα στα σημερινά χάλια.

Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και θα επανέλθουμε, εκτός και εάν ο θεολόγος κ.Τσιόκας θεωρηθεί πάλι ειδικός εκτός από τις συγκοινωνίες και σε κάποιο άλλο τομέα (π.χ. ηλεκτρονική διακυβέρνηση κλπ) και αξιοποιηθεί ανάλογα από τον φίλο του κ. Ρέππα