Διώχνουν τα κρουαζιερόπλοια από τον Πειραιά οι κινητοποιήσεις των ταξί


Διώχνουν τα κρουαζιερόπλοια από τον Πειραιά οι κινητοποιήσεις των ταξίΟι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί που συνεχίζονται από χτες είχαν ως αποτέλεσμα τροποποιήσεις δρομολογίων από κρουαζιερόπλοια και ταλαιπωρία για τους χιλιάδες επιβάτες τους, μετατρέποντας τον τουρισμό και τις διακοπές στην χώρα μας σε ένα κανονικό «Γολγοθά».
Στην Ακτή Ξαβερίου προσέγγισαν χθες 8 κρουαζιερόπλοια, ενώ βρίσκονταν άλλα δύο με περίπου 16.000 επιβάτες. Επίσης σήμερα δύο κρουαζιερόπλοια που ήταν να φτάσουν στον Πειραιά, λόγω της χθεσινής κατάστασης τροποποίησαν το πρόγραμμά τους.
Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλοί τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν στη μετάβασή τους προς το αεροδρόμιο, καθώς ήταν υποχρεωμένοι μέχρι το σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά να μετακινηθούν με τα πόδια, ενώ πολλοί άλλοι έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν την πτήση τους.
Στο σταθμό του ηλεκτρικοί σταθμού στον Πειραιά χθες το μεσημέρι επικρατούσε το αδιαχώρητο, όπως και στους συρμούς του Μετρό προς το Αεροδρόμιο.

Λόγω της κατάστασης που επικράτησε χθες, το κρουαζιερόπλοιο ARMONIA της εταιρείας MSC με 2.200 επιβάτες, αντί να προσεγγίσει σήμερα στον Πειραιά αναγκάστηκε να πιάσει λιμάνι στο Ναύπλιο και να αποβιβάσει τους επιβάτες του εκεί.
Επίσης το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Solstice με 3.150 επιβάτες που ήταν προγραμματισμένο να πιάσει και αυτό σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, άλλαξε το δρομολόγιό του και κατευθύνθηκε στα Χανιά.
Στην αρχή το κρουαζιερόπλοιο ζήτησε να πάει στο λιμάνι του Ηρακλείου αλλά ο Οργανισμός Λιμένα ενημέρωσε τον καπετάνιο ότι οι επιβάτες που θέλουν να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους θα πρέπει να μετακινηθούν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, καθώς οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι, και τα πούλμαν δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα κρουαζιερόπλοια.
Επίσης τα κρουαζιερόπλοια Ruby Princess και voyazer of the seas με περίπου 7.000 επιβάτες, τροποποίησαν το πρόγραμμά τους και δεν προσέγγισαν χθες στον Πειραιά.
Πολύωρες καθυστερήσεις στην επιβίβαση και αποβίβασή τους αντιμετώπισαν και οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων magesty και cristal της εταιρείας Louis.