Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία Λογικής και Πολιτισμού και το νέο μνημόνιο με τη Μιχαλού


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Το «ηγετικό», πολιτικό, και διανοητικό «ανάστημα» του ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργού της Ρουσφετόβιας και της κυβέρνησής του, όσο και αν έχει επιχειρηθεί μεθοδικά από διάφορους κύκλους να γιγαντωθεί με πλασματικό τρόπο υπό το πρίσμα πανηγυρίστικων μεγεθυντικών φακών του τύπου «παγκόσμιος στοχαστής Νο79» είναι πλέον απόλυτα γνωστό σε όλους συμπεριλαμβανομένων και των φανατικότερων τέως και νυν οπαδών του. Η «μεγαλοσύνη» του συνοψίζεται στην μόνιμη προσφώνηση «Γιωργάκης» αλλά και στην νέα μαθηματική θεωρία που ίδιος εισήγαγε, η οποία είναι γνωστή επίσης σε όλους με τον τίτλο «μηδέν στο πηλίκιον»
H δε «αξιοπιστία» του (και αξιοπιστία της χώρας δυστυχώς) μετά τον νιοστό ταξιδιωτικό γύρο της Ευρώπης με την «Ευρωζλητουλας Τράβελ Α.Ε» , την παλάμη ανοιχτή για δανεικά (αφού εγκατέλειψε το νεροπίστολο πάνω στο τραπέζι) και το σλόγκαν στο στόμα πως «η Ρουσφετόβια – τάχα μου – θα αποπληρώσει και το τελευταίο ευρώ που έχει δανειστεί ή θα δανειστεί» συνοψίζεται στο νέο τροπάρι «selective default» ή ελληνιστί «επιλεκτική χρεοκοπία» και ........
μάλιστα «αβλαβής» !!!
Τούτα αποτελούν επαρκή ελαφρυντικά ώστε να αποφύγει κανείς να χρησιμοποιήσει κάποια αξιολογική κλίμακα προκειμένου να κατατάξει την πολυεπίπεδη χρεοκοπία του «παγκόσμιου στοχαστή» σε κάποια ποιοτική βαθμίδα της μορφής «ελεγχόμενη», «επιλεκτική» «ανεξέλεγκτη» «όσο πατάει η γάτα» «οφειλέτης της Μιχαλούς» κλπ…
Τι γίνεται όμως με τους λοιπούς «οφειλέτες της Μιχαλούς» που τον πλαισιώνουν και προσπαθούν να μεταβιβάσουν στους εναπομείναντες υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της Ρουσφετόβιας τα δικά τους χρέη κάνοντας επιλεκτική στάση πληρωμών στην κοινή λογική?
Επικεντρώνομαι στο εξωκομματικό και εσωκομματικό «αντίπαλο δέος» του παγκόσμιου στοχαστή και εξηγούμαι
Ο «γίγας» της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου Αντωνάκης ο Ανοιξιάτικος περίτρανα και γεμάτος υπερηφάνεια μας ανακοίνωσε οτι ΕΣΒΗΣΕ απ το λεξιλόγιό του ιδίου και του κομματικού του τσίρκου, την λέξη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ μαζί με όλα τα ΠΑΡΑΓΩΓΑ αυτής, τόσο στην Ελληνική όσο και σε κάθε άλλη γλώσσα του πλανήτη !
Αυτό που ξέχασε να μας ανακοινώσει είναι το πώς θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο της Ρουσφετόβιας έχοντας ο ίδιος ΑΚΥΡΩΣΕΙ το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΟΠΛΟ της χώρας (αν θυμάμαι καλά ο ίδιος το έχει χαρακτηρίσει «πυρηνικό») απέναντι στους δανειστές της!!!
Κατάλαβε άραγε ο «γίγας» Αντωνάκης οτι η απειλή πως η ΔΕΜΕΝΗ με τους δανειστές της Ρουσφετόβια που μέχρι χθες απειλούσε πως δεν ξέρει μπάνιο, και συνεπώς αν έπεφτε στο νερό θα τους έπαιρνε στον πάτο μαζί της, ακυρώνεται απ την αποκάλυψη πως είναι πρωταθλήτρια κολύμβησης ?
Κατάλαβε ότι μαζί με την λέξη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που έσβησε απ το λεξιλόγιό του, έσβησε ταυτόχρονα και κάθε δεσμό με την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και πως όχι μόνο ακύρωσε κάθε δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου των δανειστών αλλά αν συνεχίζει να πιστεύει τα περί επαναδιαπραγμάτευσης, υπέγραψε και νέο μνημόνιο με την Μιχαλού?
Εκτός φυσικά και αν θεωρεί ο δεινός διαπραγματευτής πως η Ρουσφετόβια τώρα που διέρρευσε πως ξέρει μπάνιο και απέκλεισε κάθε περίπτωση «πνιγμού» , θα χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό όπλο την νέα «απειλή» πως θα αυτοκτονήσει κρατώντας την αναπνοή της!
Συνεπώς ανεξάρτητα απ το αν του αρέσει ή δεν του αρέσει το μνημόνιο και ανεξάρτητα απ το αν η χρεοκοπία οποιασδήποτε μορφής είναι ή δεν είναι αντικειμενική λύση, αν αποφασίσει ποτέ να αποκαταστήσει την επαφή με την κοινή λογική αντί να διαγράφει λέξεις οφείλει να πάρει σαφή θέση είτε υπέρ του μνημονίου είτε υπέρ της πιθανότητας χρεοκοπίας ή να μας πει τα νέα του διαπραγματευτικά όπλα ΠΛΗΝ της παροπλισμένης απ τον ίδιο χρεοκοπίας!
Γλωσσικής φύσεως και η συναλλαγή του έτερου (εσωκομματικού) αντίπαλου δέους του «παγκόσμιου στοχαστή»με την Μιχαλού!
Ο εν λόγω κύριος και Τσάρος της οικονομίας μάγεψε αντίστροφα.! Δεν χρειάστηκε να σβήσει ελληνικές λέξεις απ το λεξιλόγιό του. Ως εξέχον μέλος μιας κυβέρνησης Ανελλήνιστων Φιλελλήνων απλά τις ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ με αγγλικές.
«Επειδή» λέει, «δεν υπάρχει ακριβής ελληνική μετάφραση του όρου selective default» οι κάτοικοι της Ρουσφετόβιας θα πρέπει «να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν λέξεις της ελληνικής γλώσσας και να προτιμούν τον αγγλικό όρο»!!!
Άλλος γίγας αυτός!
Η απόλυτη γλώσσα της επιστήμης, η γλώσσα του Αριστοτέλη και του Ηράκλειτου, η γλώσσα η οποία έχει δώσει 41214 ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ λέξεις στην Αγγλική και Λατινική, η γλώσσα με τους ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ 1.200.000 λεξίτυπους έναντι μόλις 166724 λεξίτυπων της Αγγλικής (τόσοι καταμετρήθηκαν στο μεγάλο Αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster) η γλώσσα που επικρατεί αυτούσια σε ποσοστό 70% στην παγκόσμια Ιατρική Επιστημονική «Λατινική» ορολογία (μεταξύ άλλων έχει δανείσει στην λατινική αυτούσιους 469 από της 533 κυριότερους όρους της παγκόσμιας Ιατρικής) η γλώσσα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί λόγω εξάντλησης των δυνατοτήτων της λατινικής ως ΠΗΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ των περίπου 40.000 ΝΕΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ που αναμένονται στον επόμενο αιώνα, η γλώσσα που άφησε ΑΦΩΝΗ την παγκόσμια κοινότητα όταν ο Ξενοφών Ζολώτας μίλησε «Αγγλικά» χρησιμοποιώντας 100% ελληνικές λέξεις σε ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, του 1957 με θέμα την επισκόπηση και ανάλυση παρακαλώ των συμπερασμάτων από τις εργασίες του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζας , η γλώσσα αυτή, η πλουσιότερη του κόσμου ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ (!!!) για χρήση οικονομικών όρων διότι κατά τον «Τσάρο» της Ρουσφετόβιας (ο οποίος σημειωτέον διετέλεσε και υπουργός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της) αλλοιώνει λέει τον «ΑΒΛΑΒΗ» χαρακτήρα των όρων αυτών !!!
Η απόσταση από τις «ΑΒΛΑΒΕΙΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ» που με την συνενοχή του ιδίου κυρίου ο οποίος διετέλεσε και υπουργός ΑΜΥΝΑΣ μετέτρεψαν την Εθνική μας Κυριαρχία σε σουρωτήρι της Βέφας, μέχρι την «ΑΒΛΑΒΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ» της κοινής λογικής που μας απέμεινε, την «αβλαβή κατάργηση» του ίδιου του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μας και το «αβλαβές πιστωτικό γεγονός» στην ΗΘΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΗ μας υπόσταση είναι πολύ μικρότερη απ ότι κάποιοι φαντάζονται
Υπομονή Ραγιαδες-Ραγιαδες. Μ αυτούς τους «ηγέτες» που αναδεικνύει η Ρουσφετόβια όπου να ναι φτάνουμε στο τέρμα… Και να θυμάστε. CDS για κάλυψη «πιστωτικού γεγονότος» εις βάρος της Εθνικής μας ταυτότητας και υπόστασης όσο και αν ψάξετε δεν πουλά κανένας…
ΥΓ1 (ΑΝΕΚΔΟΤΟ) Κάποτε σε μια χώρα μακρινή γινόταν ένας διαγωνισμός για να εντοπιστεί ο καλύτερος εθνικός της «πηδηχταράς». Αυτός δηλ που θα πηδούσε τις πιο πολλές «ραχούλες» στη σειρά χωρίς διάλειμμα! Λίγο μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εμφανίζεται εκπρόθεσμος ένας μπασμένος μικρόσωμος τυπάκος απαιτώντας πεισματικά να συμμετάσχει γιατί λέει δεν είχε καμιά σχέση με τους άλλους.
Στην αρχική απόρριψη του αιτήματός του ρωτά
-«Πόσες ραχούλες πήδηξε ο περσινός πρωταθλητής κύριε διαιτητά?»
-«14 ραχούλες» απαντά ο διαιτητής
-«Εσείς χάνετε. Εγώ θέλω στη σειρά καμιά 300ρια και βάλε»!!!
Εντυπωσιασμένος ο διαιτητής κάνει δεκτό το αίτημά του, τον τοποθετεί μπροστά από 300 «ραχούλες» στη σειρά και του δίνει το σύνθημα να ξεκινήσει
Πάει στην 1η ο μάγκας, «μια μέσα – μια έξω» και περνά στη 2η. «Μια μέσα – μια έξω» και περνά στην 3η . «Μια μέσα – μια έξω» και περνά στην 4η. «Μια μέσα – μια έξω» μα… καθώς πάει προς την 5η έξαλλος ο διαιτητής τον σταματά
ΕΞΩ γρήγορα κύριε. Αρκετά μας κοροϊδέψατε. Αυτό ΔΕΝ είναι πήδημα
«Έτσι νομίζεις κύριε διαιτητά. Έλα αν θες κατά δω, στήσου μου για «μια μέσα – μια έξω» και μετά τράβα να πεις στους φίλους σου ότι δεν σε πήδηξα!»
ΗΘΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Λοιπόν χρεοκοπημένε σοσιαλιστή που μέχρι χθες «θα πλήρωνες μέχρι και το τελευταίο δανεικό ευρώ» τράβα εσύ σήμερα μια «αβλαβή ελεγχόμενη χρεοκοπία» ή ένα αβλαβές «selective default», βάφτισέ το όπως διάολο γουστάρεις και σε όποια γλώσσα γουστάρεις και μετά βγες να πεις πως δεν χρεοκόπησες…!
ΥΓ2 Απλά θυμίζω (όσο υπάρχει καιρός) όπως είχα γράψει και «Στη ρετσινιά του Λαμόγιου» ( http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_6170.html ) πως «Τζέντλεμαν είναι εκείνος που πληρώνει τα χρέη του στα χαρτιά, ακόμα κι όταν ξέρει ότι τον έχουν κλέψει.»
Leo Tolstoy