«Συστράτευση με την Εκκλησία»

Συγκεκριμένες ενέργειες ανακούφισης των πλέον δοκιμαζόμενων κοινωνικών ομάδων συζήτησαν ο Ευάγγ.Βενιζέλος με τον Αρχιεπίσκοπο. Η Εκκλησία θα σταθεί και πάλι δίπλα στους πολίτες, αλλά κάτω από συγκεκριμένους όρους, είπε ο Ιερώνυμος


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις θέσεις της Εκκλησίας, όπως τις διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συναντήθηκε την Τετάρτη ο Ευάγγ.Βενιζέλος, μετά από πρωτοβουλία του πρώτου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συνεργασίας κράτους και Εκκλησίας, αλλά και διευθετηθούν ζητήματα που προκάλεσαν κάποιες...... εντάσεις στην ιεραρχία.
Ο υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και δήλωσε ότι "η Εκκλησία συμβάλλει ήδη αποφασιστικά και είναι έτοιμη να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η κρίση αυτή δεν είναι μόνον οικονομική, είναι και κοινωνική, είναι και ηθική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή, άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας".
Στη συνάντηση "διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης" είπε ο υπουργός και δήλωσε "πάρα πολύ αισιόδοξος και πάρα πολύ ευτυχής, γιατί και μετά από τη συνάντηση αυτή, μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά πράγματα, που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα στείλουν ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και διεθνώς, ότι υπάρχει στη χώρα μας μία πανστρατιά, μία πραγματική εθνική συστράτευση".
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που έλαβε στη συνέχεια το λόγο μίλησε για μία ωφέλιμη συνάντηση και μία πολύ εποικοδομητική συνεργασία, στην οποία μίλησαν όλοι οι αρχιερείς, ενώ δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα ουσιαστικά και αυτά που αποβλέπουν στην πρόοδο.
"Η Εκκλησία πάντοτε σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι στον λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα συνεχίσει την ίδια πορεία, κάτω όμως από ορισμένους όρους, όπως συζητήσαμε, όπως το θελήσαμε και όπως θα το δούμε στην πράξη".
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα με την επιστολή που είχε στείλει στον κ.Βενιζέλο προ ημερών, καθώς "έως ότου να φθάσει το γράμμα μου αυτό στον κ. Υπουργό, ήδη είχε συντελεστεί η ενέργεια, ήδη είχε τακτοποιηθεί το θέμα".