Θρίλερ στην Υεμένη - "Έπεσε" ο Σάλεχ;

Ο Σάλεχ έφτασε με σαουδαραβικό ιατρικό αεροσκάφος στο Ριάντ, ενώ με άλλο αεροσκάφος έφτασαν στην Σαουδική Αραβία μέλη της οικογένειάς του. Οπως δήλωσε στενός συνεργάτης του, ο πρόεδρος της Υεμένης έχει "εγκαύματα και εκδορές στο πρόσωπο και το στήθος", αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο πρόεδρος τραυματίστηκε την Παρασκευή σε επίθεση με οβίδες που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανδρών της φρουράς του και ενός ιμάμη.Την είδηση ότι ο Σάλεχ είναι εκτός Υεμένης υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό χιλιάδες πολίτες που θεωρούν ότι ο τύρρανος έπεσε. Ωστόσο αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι ο τραυματίας πρόεδρος, θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στη χώρα. "Ο πρόεδρος θα επιστρέψει στη Σανάα σε μερικές ημέρες", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Τάρεκ αλ Σάμι...
Πάντως σημαντικοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους γιοι και ανηψιοί του Σάλεχ, παραμένουν στην Υεμένη και δεν ακολούθησαν τον πρόεδρο στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε κυβερνητική πηγή. Ο Αχμεντ, ο μεγαλύτερος γιος του Σάλεχ, είναι επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, ενώ τρεις από τους ανηψιούς του ελέγχουν τις μονάδες ασφαλείας και πηροφοριών της χώρας. 


Ο στρατός της Υεμένης κατηγορεί την αλ Κάιντα ότι ευθύνεται για την επίθεση με οβίδες εναντίον του προεδρικού μεγάρου στη Σανάα την Παρασκευή από την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.