Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος θέλουν να καθορίσουν την «επόμενη μέρα»…


Γράφει ο Καφενόβιος

Είναι δυνατόν αυτοί που αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες αυτού που αποκαλούμε «μεταπολίτευση» να χαίρονται για το τέλος της και να εμφανίζονται ως εγγυητές της «νέας εποχής»; Στην Ελλάδα του 2011, είναι!

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι, η πολιτική τάξη, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία δεν είναι ικανή να μας βγάλει στο «ξέφωτο»!

Η μεταπολίτευση ήταν μια φαύλη περίοδος. Προώθησε τη διαπλοκή, διέβρωσε την κοινωνία, ανέδειξε τις μετριότητες. Χρεοκόπησε. Πολιτικοί και ΜΜΕ δημιούργησαν μια εικονική πραγματικότητα, μια φούσκα, που τώρα κινδυνεύει να σκάσει και πολύ φοβούνται ότι θα καταπιεί και τους ίδιους.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της χρεοκοπημένης περιόδου θέλουν να μείνουν έξω από το κάδρο των ευθυνών. Με όρους επικοινωνιακούς θέλουν να......... μας πείσουν ότι μια περίοδος τελειώνει, αλλά οι ίδιοι, παρ' ότι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που συντελέσθηκε, θα είναι εδώ για να καθορίσουν τα της επόμενης μέρας.

Οι πολίτες μπορεί να βγήκαν στις πλατείες, από την άλλη όμως υπάρχουν κι εκείνοι που δείχνουν πρόθυμοι να συμπεριφερθούν και πάλι ως... πελάτες αυτού του χρεοκοπημένου πολιτικού πελατειακού συστήματος. Δείχνουν πρόθυμοι να σπεύσουν και τώρα όπως και παλιότερα σε αυτόν που τους λέει αυτά τα οποία θέλουν να ακούσουν.

Οι λεονταρισμοί του Σαμαρά είναι για το θεαθήναι. Οχι μόνο συμφωνεί στο μεγάλο πλιάτσικο, αλλά επαυξάνει. Με αντίδωρο τις λαϊκίστικες «κλάψες» του για λιγότερη φορολογία των επιχειρήσεων!

Η Ν.Δ., ενώ αρνείται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο καθώς θεωρεί ότι δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, σπεύδει ξαφνικά να συμφωνήσει με την κυβέρνηση για την επίσπευση της διαδικασίας, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας ότι, από την ψήφισή τους το συντομότερο δυνατό κρέμεται η συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας!...