Το ξήλωμα των «στρατηγών»

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Τελικά ως χώρα και ως κοινωνία μπορεί να βουλιάζουμε, τα πολύπλευρα ταλέντα όμως δεν μας λείπουν. Μετά την πληθώρα των πολιτικών μάγων  που ξεφτίλισαν κάθε στοιχειώδη αρχή υγιούς οικονομικής διαχείρισης αποδεικνύοντας πως είναι παντελώς ανίκανοι να κρατήσουν ακόμα και υπαίθριο περίπτερο, τώρα που οι δανειστές μας επιβάλλουν αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, πήξαμε στους «Στρατηγούς» και στους ειδήμονες της «Εθνικής Στρατηγικής»


Μιλώ για διάφορους απίστευτους βολεμένους τύπους που αρνούμενοι να καταλάβουν πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει χάρη στα κατορθώματα εκείνων που τους βόλεψαν,  βγαίνουν να μιλούν για..............
«Στρατηγική» και για «στρατηγικές ΔΕΚΟ»!!!

Σε ευνομούμενες πολιτείες που οι ηγέτες τους είναι ικανοί αν χρειαστεί να διευκολύνουν τον γείτονα της διπλανής τους πόρτας, κρατώντας το ψιλικατζίδικό του σε περίοδο διακοπών χωρίς να το βουλιάξουν, ο όρος Στρατηγική Δημόσια Επιχείρηση θα ακουγόταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟΣ.  

Σε Μπανανίες όμως επιπέδου Ρουσφετόβιας, μόνο ΓΕΛΙΟ μπορεί να προκαλέσει

«Ξεπουλάμε» «στρατηγικές» ΔΕΚΟ λοιπόν!

Είναι «στρατηγικής» σημασίας την διαχείριση του νερού, να την έχει το ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ,  που έχει καταδικάσει μια τεράστια κοινωνία σαν αυτή των Οινοφύτων, στην απόλυτη αγωνία του αν θα επιβιώσει γλυτώνοντας τον ΚΑΡΚΙΝΟ  λόγω μιας απ τις μεγαλύτερες περιπτώσεις μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Τι κι αν οι πανεπιστημιακές μελέτες και μετρήσεις για το έγκλημα των Οινοφύτων,  είναι καταπέλτης! Ο «στρατηγός» που ανέχτηκε το έγκλημα σφυρίζει αδιάφορα. Βλέπεις αυτό το νερό δεν το πίνουμε, είναι «μακριά» μας. Άλλων τα χωράφια δηλητηριάζει. Άλλων τα παιδιά σκοτώνει

 Τι και αν οι φυσικές δεξαμενές του πολύτιμου αυτού αγαθού ανά την Ελλάδα έχουν γίνει το απόλυτο ξέφραγο αμπέλι, αφού φτάσαμε σε σημείο  να δούμε φωτογραφικά ντοκουμέντα με κάποιους να κάνουν θαλάσσιο σκί (!!!) μέσα στην λίμνη Υλίκη! Τι και αν αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν δηλώνουμε βλάβες υδροδότησης κατά τις Κυριακές και αργίες γιατί απλά ο «στρατηγός νερουλάς» κόβει το νερό περιμένοντας την 1η εργάσιμη να προβεί σε επιδιόρθωση ! Το βιολί τους οι ειδήμονες της «στρατηγικής» που ξέχασαν την μεγαλειώδη πολιτική αντιμετώπισης της λειψυδρίας της δεκαετίας του 80 με τα τούβλα στα καζανάκια!  Το ανίκανο κράτος πρέπει να διαχειρίζεται το νερό.

Είναι «στρατηγικής» σημασίας να έχουν δημόσιο χαρακτήρα οι τηλεπικοινωνίες. Η χώρα που έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο και μόνιμο τόπο κρουαζιέρας  των ενόπλων δυνάμεων Τουρκίας, η χώρα που μόνο την λίμνη του Μαραθώνα δεν έχει δώσει για ασκήσεις του Τουρκικού ναυτικού, η χώρα της εξωτερικής πολιτικής του ζεϊμπέκικου και της κουμπαριάς με τους πασάδες , η χώρα που δεν μπορεί να στείλει τα μαχητικά της σε πτήσεις πάνω απ τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε καιρό ειρήνης, η χώρα των γκρίζων ζωνών , η χώρα που οι Ραγιάδες της συνεχίζουν να ψηφίζουν το παχύδερμο των Ιμίων, η χώρα του Φον – Προφέσορα που θεωρεί την ΑΟΖ μόδα, η χώρα η στραβολαιμιασμένη απ τους τεμενάδες στον Ταγίπ Πασά ανησυχεί μήπως χάσει «στρατηγικά πλεονεκτήματα» εθνικής ασφάλειας  αν πουλήσει το ελάχιστο πακέτο μετοχών που κατέχει, του ήδη πουλημένου ΟΤΕ!

Στρατηγικής σημασίας είναι και ο Ιππόδρομος, ο περίφημος ΟΔΙΕ που είχε την «τιμή» να καμαρώσει μέχρι το 2009 τρεις διευθύνοντες συμβούλους να διώκονται απ την δικαιοσύνη!  Στρατηγικός ο οργανισμός-κωμωδία που κατέχει το ασύλληπτο  παγκόσμιο ρεκόρ της μοναδικής ανά την υφήλιο  ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ επιχείρησης τζόγου που μπαίνει μέσα εκατομμύρια εκατομμυρίων (μόνο καμια 250άρα μύρια χρωστάει!) της οποίας μάλιστα οι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από τους πελάτες – παίχτες !!! 

Στρατηγικός και ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ που κατάφερε να τον δέσει χειροπόδαρα σε τεχνικό επίπεδο ο «εθνικός προμηθευτής» των απευθείας αναθέσεων έργων εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Στρατηγική και η ΕΡΤ των 5000 παρατρεχάμενων που μόλις κάνουν διάλειμμα απ το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται «στην υγειά μας» ημών των κορόιδων,   «απορούν» πως o κολοσσός που λέγεται  BBC  λειτουργεί ρολόι με 600 υπαλλήλους

Στρατηγικής σημασίας και η ΔΕΠΑ με το φυσικό αέριο. Την μεγαλύτερη «στρατηγική» κίνηση της κερδοφόρου εταιρείας την αποκάλυψε πρόσφατα η Καθημερινή. Υπέγραψαν οι αθεόφοβοι «στρατηγική» συμφωνία με την Τουρκική εταιρεία που μεσολαβεί στην παροχή αερίου απ το Αζερμπαιτζαν, η οποία (καθίστε και πάρτε τα χάπια σας) δίνει δικαίωμα στους Τούρκους να διεκδικούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ αυξήσεις σε περίπτωση αύξησης της τιμής απ την χώρα – πάροχο.. Μόνο 250 εκατ. ευρώ ζητάνε αναδρομικά απ τους δικούς μας «στρατηγούς» οι Τούρκοι επικαλούμενοι την παραπάνω συμφωνία σε συνδυασμό με αυξήσεις που επέβαλε το Αζερμπαιτζαν !  Κατά τα λοιπά είναι εθνικό έγκλημα να χαθεί απ τον έλεγχο του ανίκανου κράτους ένα τέτοιο κελεπούρι τα επιχειρηματικά κατορθώματα του οποίου τα έκαναν χτυπητή γαργάρα όλα τα κανάλια … 

Και μιας και μιλάμε για ενέργεια ας πάμε και στη ΔΕΗ του αυτόκλητου σωτήρα μας «στρατηγού» Φωτόπουλου. Είναι πράγματι «στρατηγική» μια επιχείρηση που ενώ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΡΥΠΑΙΝΟΝΤΑΣ έχει καταφέρει όχι απλά , να μην δίνει λόγο σε κανένα, για τα εγκλήματά της αλλά και να βγαίνει  θρασύτητα να ζητά αυξήσεις τιμολογίων απ τα θύματά της για να εξαγοράσει το δικαίωμα  να συνεχίσει να ρυπαίνει και να σκοτώνει.!  Για όσους έχουν κοντή μνήμη θυμίζω απλώς πως τον Ιανουάριο του 2010 ο πρόεδρος και διευθύνων  σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός σε ομιλία του στο πλαίσιο επίσκεψης του  στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαίδας – Κοζάνης είπε επί λέξει «Ή θα φαλιρίσει η ΔΕΗ ή θα πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια» και αυτό διότι τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΡΥΠΩΝ  που πρέπει τα μόνιμα κορόιδα αυτού του τόπου να πληρώσουν αναμένεται να αγγίξουν το ιλιγγιώδες ποσό του 1,3 δις. ευρώ .

Κλάψτε Ραγιάδες-Ραγιάδες γιατί θα χάσει τον κρατικό του χαρακτήρα «στρατηγικό» το τσίρκο που ΣΥΝδιοικεί ο «στρατηγός» Φωτόπουλος.

Κλάψτε και αντισταθείτε ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν ΔΕΚΟ–Δυνάστες των οποίων οι κομματικοί στρατοί τα προϊόντα εγκλήματος που αποκόμισαν διαχρονικά εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας με όπλο την ομηρία του διακόπτη,  τα βαφτίζουν κεκτημένα…

Βαφτίστε «στρατηγικό εθνικό πλούτο» τα άπατα βαρέλια σαν αυτό του ΟΣΕ που σας βάζουν μέσα ένα ΔΙΣ το χρόνο εκτρέφοντας μηχανοδηγούς με αμοιβές αστροναυτών της τάξεως  των 100.000 ευρώ το χρόνο, που δεν ξέρουν ούτε με πόσα βαγόνια ξεκινάνε ούτε τι κουβαλάνε ,  την ίδια ώρα που ψαλιδίζονται οι μισθοί πείνας αυτών  που παίζουν το κεφάλι τους καθημερινά στους ουρανούς του Αιγαίου για να το κρατήσουν Ελληνικό. 

Αντί να διεκδικήσετε ακόμα και επιστροφή των προϊόντων του διαχρονικού κοινωνικού εκβιασμού από τα μονοπώλια της Νεοελληνικής Κομματοκρατούμενης  Σοβιετίας, συνεχίστε να χτυπάτε στην πλάτη τους διάφορους Φωτόπουλους και  Σταμουλοκολλάδες και να βαφτίζετε το τσίρκο των ΔΕΚΟ «στρατηγικές» επιχειρήσεις.

Αλήθεια αν το κράτος – οπερέτα τους ΧΑΡΙΣΕΙ τα παραπάνω «στρατηγεία» , κόβοντας ΚΑΘΕ χρηματοδότηση και  με μόνες δεσμεύσεις  την διατήρηση των τιμολογίων καταναλωτή στα σημερινά επίπεδα (οι ίδιοι λένε ότι αν πουληθούν θα ανέβουν οι τιμές ενώ αν παραμείνουν δημόσιο τσίρκο, θα έχουμε την χαρά να απολαμβάνουμε φτηνό τιμολόγιο) αλλά και την υποχρέωση  οι όποιες ζημιές και πρόστιμα να βαραίνουν αυστηρά και αποκλειστικά τις τσεπούλες τους θα βρεθεί έστω και ένας αυτόκλητος «στρατηγός» απ αυτούς που μας πουλάνε το παραμύθι ότι τάχα θα αγοράσουν με δικά τους έξοδα τα άπατα βαρέλια, να κάνει αποδοχή της  «εθνικής κληρονομιάς» ?

Αγαπητοί μου «στρατηγοί» «στρατάρχες» ή ότι άλλου είδους αυτόκλητοι «βαθμοφόροι σωτήρες» είστε. Το επί δεκαετίες παιχνίδι στην πλάτη των μόνιμων κορόιδων που χρηματοδοτούσαν τα μνημειώδη πάρτι σας,  έφτασε στο τέλος του.  Τα μέχρι σήμερα «στρατηγεία» σας στα χέρια των  καινούργιων φρούτων που θα έρθουν να τα αγοράσουν δεν ξέρω αν θα αλλάξουν προς το καλύτερο  σίγουρα όμως χειρότερα δεν μπορούν να γίνουν. Δυστυχώς την κλίμακα της ξεφτίλας καταφέρατε να την εξαντλήσατε εσείς

Ήρθε η ώρα να καμαρώσετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη με ξηλωμένα  γαλόνια…


YΓ Κράτος ΑΝΙΚΑΝΟ να μορφώσει του πολίτες του  χωρίς να τους στείλει στο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ επειδή έχει καταντήσει την περίφημη «Δημόσια Παιδεία» μια  αστεία ΔΕΚΟ Απαιδειας , είναι ιεροσυλία να συζητάμε να κρατήσει υπό τον έλεγχό του οποιαδήποτε άλλη δημόσια «στρατηγική» επιχείρηση. Δεν ξέρω αν τελικά πρέπει να παραδώσει ακόμα και την «ΔΕΚΟ Δημόσιας Απαίδειας» και αφελληνισμού, στους δανειστές μας Αυτοί τουλάχιστον τις σφαγές δεν πρόκειται να τις βαφτίσουν «συνωστισμό» .

Αν τούτο το κράτος χτίσει ποτέ  μια δημόσια παιδεία που αντί για πρωϊνούδες, μεσημερούδες και αποχαυνωμένους πελάτες  ντενεκέδων πολιτικάντηδων,  θα βγάζει μαζικά και όχι περιστασιακά πραγματικούς στρατηγούς  της ζωής της ηθικής και της επιστήμης , που έχουν ως όνειρο τη δημιουργία και όχι μια ξαπλώστρα στην Ψαρού, τότε το θέμα το ξανασυζητάμε…