Μαύρες ώρες περνάει τώρα ο Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομικών

Οι εξηγήσεις τις οποίες ζήτησαν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου χθες αρκετοί υπουργοί, θα μοιάζουν με χάδι μπροστά σε αυτά που διαμηνύουν ότι ετοιμάζονται να του πουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών, αλλά και οι σύντροφοι του Πολιτικού Συμβουλίου το απόγευμα.

Για να υπάρχει μια εικόνα της πίεσης που δέχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρουμε ότι μετά από 10 ώρες συνεδρίασης αποφασίστηκε τα φορολογικά και διαρθρωτικά μέτρα του 2011, να........
επανεξεταστούν!


Ο Υπουργός οικονομικών, θα αναγκαστεί να συζητήσει μια σειρά θέματα όπως το αφορολόγητο, ο αριθμός των απολύσεων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η μετάταξη προϊόντων σε κλίμακα ΦΠΑ 23%.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο «τσάρος» άκουγε σκυθρωπός τις παρατηρήσεις σχεδόν του συνόλου των μελών του υπουργικού συμβουλίου και τις διαφωνίες που εστιάστηκαν στο γεγονός ότι τα μέτρα που εισηγείται πλήττουν το σύνολο των πολιτών, χωρίς ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά εισοδήματα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, επέμενε στη μείωση του αφορολόγητου για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία στις 100.000 ευρώ.

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ άρχισε  στις 10 το πρωί φαντάζει ιδανική για να καταγραφούν όλες οι διαφωνίες και οι βουλευτές, επί το λαϊκότερο, να βγάλουν το άχτι τους, στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους» με πρώτη τη Βάσω Παπανδρέου, έχει σχηματιστεί και ένας μακρύς κατάλογος από βουλευτές οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση για να του… τα σούρουν.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και ο Γιώργος Ανωμερίτης ο οποίος δεν διεκδικεί πλέον ψήφο, τάχθηκε εναντίον της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εύκολα μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο οποιοσδήποτε είναι δυνατόν να βάλλει κατά του υπουργού Οικονομικών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πάντως (αν τελικά συμμετάσχουν) οι ομιλίες της- δύσκολα θα σηκώσω το χέρι μου να ψηφίσω- Χρύσας Αράπογλου, του- δεν μπορώ να ενημερώνομαι από τηλεόραση και εφημερίδες- Κώστα Καρτάλη, του- δεν είναι μονόδρομος το Μνημόνιο 2- Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και του- δεν ψηφίζω την πώληση της ΔΕΗ- Αλέκου Αθανασιάδη, του- παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω-  Θωμά Ρομπόπουλου και πολλών άλλων, όπως ο Λιντζέρης και ο Σαλαγιάννης.

Αν οι «υποσχέσεις»  που έχουν δοθεί στους διαδρόμους της Βουλής πάροσυν σάρκα και οστά, ο υπουργός Εξωτερικών θα περάσει μια εφιαλτική μέρα.

Το απόγευμα, τη σκυτάλη θα πάρει το Πολιτικό Συμβούλιο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά θα παραβρεθεί και ο Πρωθυπουργός.

Πάντως ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και όχι μόνον, έχει πάρει… θέση μάχης. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία γι αυτό.