Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Μπήκαν στο μπάσκετ ξαφνικά, πορεύτηκαν σεμνά και έφυγαν ξαφνικά

Αναστάτωση στις τάξεις του μπασκετικού Ολυμπιακού αλλά και πολλά ερωτήματα προκλήθηκαν χθες ύστερα από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των ιδιοκτητών της ομάδας αδελφών Αγγελόπουλων που έκαναν επίσημα γνωστή την αποχώρησή τους από την ομάδα. Οι στυλοβάτες των ερυθρόλευκων στο μπάσκετ αποχωρούν τελεσίδικα από την ομάδα. 
Όπως δήλωσαν στην επιστολή τους: «αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το Ελληνικό Μπάσκετ» αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση της διαιτησίας απέναντι στον Ολυμπιακό.
Η απόφαση των δύο αδερφιών ήρθε σε μια κακή συγκυρία για τον ελληνικό αθλητισμό, έπειτα και από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια, όπου βρίσκονται εμπλεκόμενοι και μεγαλοπαράγοντες μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων...



Εντελώς συμπτωματικά οι Αγγελόπουλοι αναφέρουν στην επιστολή τους , «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους ποσό που πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει καταβάλλει αντίστοιχο ποσό την τελευταία 20ετία στην εφορία».

Όπως και να έχει τα δύο αδέρφια είχαν γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό και η συνδρομή τους είτε σε οικονομικό επίπεδο είτε σε υποστηρικτικό ήταν μεγαλειώδης κατά πολλούς και κατά τους ίδιους. Ωστόσο, ο Παναγιώτηςκαι ο Γιώργος Αγγελόπουλος επεξεργάζονταν καιρό αυτή την απόφαση. Ήδη εδώ και δύο μήνες είχαν βάλει dead line στα επιχειρηματικά τους σχέδια στο «Θρύλο» την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πράγμα που δεν έγινε πραγματικότητα και έτσι τα «σύννεφα» για ενδεχόμενη αποχώρησή τους πύκνωσαν.

 Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος εισήρθαν στο χώρο του μπάσκετ το 2004. Η μεγάλη τους αγάπη για τον Ολυμπιακό και ο στόχος τους να αναβαθμιστεί η ομάδα και στο άθλημα του μπάσκετ ήταν οι λόγοι που τους έκαναν να μην διστάσουν  να επωμιστούν το βαρύ φορτίο  της ιδιοκτησίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Αρκικά, το 2004 οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ενίσχυσαν οικονομικά τον Ολυμπιακό χωρίς ανταλλάγματα και εξασφαλίσεις. Μόλις το καλοκαίρι του 2009  ανέλαβαν το managementτης ομάδας, ενώ απέκτησαν τις μετοχές της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον Ιούλιο του 2009. Από τότε ο Ολυμπιακός γνώρισε διακρίσεις στο άθλημα που είχε χρόνια να δει, ωστόσο τα δύο αδέρφια δεν έμειναν ευχαριστημένα.

Φυσικά, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι οργανωμένοι οπαδοί του Θρύλου έπειτα από μια ήττα της ομάδας «επιτίθονταν» στους Αγγελοπουλέους γεγονός που ενοχλούσε πολύ τα δύο αδέρφια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος άλλαξαν ρότα τα σχέδια τους και για άλλους λόγους. Οι υποχρεώσεις τους στη Χαλυβουργική και διαχείριση ενός προγράμματος ΕΣΠΑ που θέλει να αναλάβει η εταιρία είναι μάλλον πρωτεύοντες στόχοι για τα αδέρφια, που διατηρούν ένα χαμηλών τόνων προφίλ τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και στις επιχειρηματικές τους επιλογές.

 
Αναμφίβολα, οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βγάζουν προς τα έξω μια μάλλον σπάνια για τα μεγάλα τζάκια εικόνα ήρεμης καθημερινής ζωής, μακριά από τα φλας της δημοσιότητας. Η μεγάλη έκθεση στη δημοσιότητα  των τελευταίων ήταν, ίσως, ο μόνος λόγος που τους προβλημάτιζε προτού τελικά πάρουν την απόφαση να μπουν στον Ολυμπιακό, καθώς αντιλαμβάνονταν ότι πια θα ήταν συνεχώς στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού -και όχι μόνον- Τύπου.

«Είναι αυτό που λέμε καλά παιδιά», υποστηρίζουν όσοι τους γνωρίζουν από κοντά.

Φαν της Μυκόνου και οι δύο, όχι λόγω. trend αλλά επειδή υπήρχε από παλιά το οικογενειακό σπίτι, με αγαπημένο αθηναϊκό στέκι το «La Strada» στο Ψυχικό -ο πατέρας τους προτιμάει το «Καστελόριζο»- και με περίπου. αναγκαστικό χόμπι τα ατέλειωτα ταξίδια για τη δουλειά. Οι συνεχείς πτήσεις 47 ωρών από τη Σεούλ στην ισπανική Βιτόρια για να παρακολουθηθεί από κοντά ο Θρύλος στο παιχνίδι του με την Ταού Κεράμικα έχουν μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Τα δύο αδέλφια έχουν επίσης περίπου κοινή πορεία στις σπουδές, μια πορεία που καταλήγει σε μεταπτυχιακά στη Βοστόνη στα Οικονομικά -πτυχίο στο Deree για τον Παναγιώτη και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ για τον Γιώργο, που ακολούθησε στις σπουδές τον πατέρα του Κωνσταντίνου. Και οι τρεις, μάλιστα, έχουν υπηρετήσει θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο  Παναγιώτης και ο Γιώργος με τον πατέρα τους είναι πολύ «δεμένοι», αλλά αδιάρρηκτος είναι και ο δεσμός, με την προτροπή του ίδιου του Κωνσταντίνου, με τη μητέρα τους Αννα Μαρία, παρά το ότι οι γονείς -παλαιοί χομπίστες του αέρα, καθώς έχουν και οι δύο δίπλωμα πιλότου σε μονοκινητήριο αεροπλάνο- δεν μοιράζονται πια κοινή ζωή.

 «Η μητέρα μας είναι η πρώτη γυναίκα που έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, μαζί με τον πατέρα μας», λένε με περηφάνια για την Αννα Μαρία, η οποία έχει γίνει ανάδοχος σε δύο πλοία της «Arcadia» που, όχι τυχαία, φέρουν τα ονόματα «Dignity» και «Harmony», δηλαδή «Αξιοπρέπεια» και «Αρμονία».

Οι άνθρωποι του ομίλου θεωρούν κλειδί της επιτυχίας ακριβώς αυτή τη δυναμική συνοχή με την εμπειρία και τις πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και την προσγειωμένη στάση του Παναγιώτη και του Γιώργου απέναντι στη ζωή και την τάση τους για. απαξίωση της δημοσιότητας.

Άλλωστε, πάντα βρίσκουν χώρο για κοινωνική προσφορά χωρίς όμως να επιδιώκουν την προσωπική προβολή, όπως δείχνουν και τα 12 εκατ. ευρώ που δώρισε αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού η «Χαλυβουργική» στον λογαριασμό για τους πληγέντες.

Για αυτό το λόγο, ο στενός οικογενειακός και φιλικός κύκλος των δύο αδερφών χαρακτήρισε πριν 7 χρόνια «τρέλα» την επένδυση των δύο στον όμιλο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Και εκεί όμως ο Παναγιώτης και ο Γιώργος άφησαν το δικό τους στίγμα πάντα στα πλαίσια του χαμηλού τους προφίλ. Με εισιτήρια διαρκείας. παλαιόθεν στον Θρύλο και με σουίτα στο «Καραϊσκάκη», οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έπαιζαν με τις ώρες μπάσκετ, είχαν ιδίαν άποψη για παίκτες και προπονητές, πέτυχαν ένα μεγάλο χορηγικό πρόγραμμα, και δημιούργησαν μια καλή σχέση με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

 Ωστόσο, η εν λόγω «επένδυση» στον Ολυμπιακό χάρισε ένα γάμο στον μεγάλο αδερφό μόλις πριν ένα χρόνο. Ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης, γνώρισε και παντρεύτηκε τη γνωστή βολεϊμπολίστρια Ελευθερία Κούκου, σε μια σεμνή τελετή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το λαμπερό ζευγάρι επέλεξε να κρατήσει στο γάμο του, χαμηλό προφίλ, όπως άλλωστε έχει κάνει και στη σχέση του, που μετρά τρία χρόνια.

Από την άλλη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετρά ήδη επτά χρόνια γνωριμίας με τη γυναίκα του, αλλά δέθηκαν με τα δεσμά του γάμου λίγο μετά την ιδιοκτησία της ΚΑΕ ολυμπιακός, το 2008.

Ο Γιώργος  Αγγελόπουλος γνώρισε την Ιωάννα Στάχτου σε ένα αποκριάτικο πάρτι φίλων στα Βριλήσσια και, όπως αποδείχτηκε, η μέρα αυτή ήταν καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία τους στη ζωή.

Η πρόταση γάμου έγινε στη Ρώμη, με ένα δαχτυλίδι από το «Tiffany's» και μουσική υπόκρουση από έναν αγαπημένο τους Ιταλό τροβαδούρο. Η συνέχεια δόθηκε στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, σε μια μαγική νύχτα τον Αύγουστο του 2008. Ο γάμος τους άφησε εποχή, ενώ είχε ερυθρόλευκο και φυσικά μπασκετικό χρώμα.


Α.Γ