Νέο ειρωνικό δημοσίευμα του Spiegel Online


«Δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση στην Ελλάδα!», γράφει το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση, αναφερόμενο ειρωνικά στις αλλεπάλληλες διαψεύσεις που έρχονται τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναφέρει μάλιστα ότι οι διαψεύσεις είναι τόσο αξιόπιστες όσο τα πρωτοσέλιδα της «Πράβντα» στη Σοβιετική Ένωση!

Το περιοδικό κάνει μια αναδρομή σχετικά με τις δόσεις που έχουν καταβληθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη συνέχεια διαπιστώνει ότι η πιθανότητα να διαφοροποιηθεί η κατάσταση μέχρι την επόμενη άνοιξη είναι πολύ μεγάλη, αναφερόμενο στην υιοθέτηση ενός συμπληρωματικού πακέτου ενίσχυσης.
Αναλύει την άμεση και έμμεση εξάρτηση της γερμανικής κυβέρνησης από την εξέλιξη εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους και τονίζει ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση θα στοιχίσει στη Γερμανία γύρω στα 27 δισεκατομμύρια ευρώ, αθροίζοντας τις ενδεχόμενες ζημιές των τραπεζών, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Καταλήγει ότι είναι προς συμφέρον της γερμανικής κυβέρνησης να εμποδίσει μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και κλείνει υποστηρίζοντας ότι ελπίδα αποτελεί η ανάπτυξη.