«Θέλω να φύγω από την Ελλάδα»


Αηδιασμένος από την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Μάρτσιν Μπαζίνσκι που μιλώντας στο Οnsports επιβεβαίωσε ότι θέλει να φύγει από την Ελλάδα…
Ο Πολωνός διεθνής του Ατρομήτου εξέφρασε την πικρία του για τα όσα συνέβησαν στον χθεσινό (30/4) τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και επέμεινε ότι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα.
Ξεκινώντας θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο για τον χθεσινό τελικό…

«Το παιχνίδι έπρεπε να είχε σταματήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ήταν φίλαθλοι γύρω γύρω από το γήπεδο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό δεν επιτρέπεται πουθενά στον κόσμο. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την κατάσταση. Δεν υπάρχουν κανόνες; Εδώ συμπεριφέρονται σαν ζώα...»
Φοβόσασταν να παίξετε;
«Φοβόμασταν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ήταν γύρω γύρω οι φίλαθλοι και σε κάθε σφύριγμα νομίζαμε ότι θα μπουν μέσα στο γήπεδο. Είχα μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρω στο δεύτερο μέρος και μετά το παιχνίδι όλοι μου είπαν «ευτυχώς που δεν μπήκε, θα σε σκότωναν αν το έβαζες». Μετά τη λήξη ξεκίνησαν να απειλούν και τις οικογένειες μας. Αυτό δεν ήταν αγώνας ήταν ζωολογικός κήπος».
Είπες χθες ότι θες να φύγεις από την Ελλάδα, το εννοείς;
«Μίλησα με τον Σαγκανόφσκι μετά τον αγώνα και συμφωνήσαμε ότι δεν θέλουμε να μείνουμε άλλο εδώ. Είναι επικίνδυνα! Τα ίδια είχαν γίνει και πριν ένα μήνα στο Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Τα λεφτά δεν έχουν σημασία όταν κινδυνεύεις να σε τραυματίσουν ή να κάνουν κακό στην οικογένειά σου».
Σε χτύπησαν;
 
«Ήμουν από τους τυχερούς, δεν με κλώτσησαν ή κάτι τέτοιο αλλά είχαν μπει με όπλα μέσα στο γήπεδο. Ήταν απίστευτό. Είχαν όπλα και ήταν μεθυσμένοι ή υπό την επήρεια ουσιών δεν ξέρω ...».