Ξεπουλάμε τα πάντα αλλά για τον Γιούνκερ δεν είναι αρκετά

Ακόμα πιο φιλόδοξο εκτιμά ότι πρέπει να καταστεί το πρόγραμμα της Ελλάδας για τις αποκρατικοποιήσεις ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ζώνης του ευρώ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
"Η Ελλάδα πρέπει να πάρει και νέες δεσμεύσεις, η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει περαιτέρω το πρόγραμμά της για τις αποκρατικοποιήσεις, και να εξαγγείλει και άλλες δομικές μεταρρυθμίσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Τύπο.
Αναφερόμενος στα μέτρα ιδιωτικοποίησης που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από την Ελλάδα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε ότι έχει τεθεί ένας ορισμένος.........
αριθμός απαραίτητων προϋποθέσεων, ορισμένες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν.
Επισήμανε παράλληλα ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην πλήρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χωρίς να τάσσεται κατά μίας ήπιας αναδιάρθρωσης.
Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της τρόικας που τον τρέχοντα μήνα εξετάζει λεπτομερώς τον απολογισμό της Ελλάδας πριν αποφασίσει για τα προσεχή στάδια.
"Εάν οι εκτιμήσεις της τρόικας είναι καλές, τότε μπορούμε να περάσουμε στα προσεχή στάδια, αλλά είναι πολύ νωρίς τώρα για να αναφερθώ στο ποιά θα είναι αυτά τα προσεχή στάδια" διαβεβαίωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, τότε δεν αποκλείεται μια ήπια αναδιάρθρωση.