ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

 ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

     Το έχει η μοίρα της έρημης Στατιστικής Υπηρεσίας να δημιουργεί ένα μπάχαλο γύρω από τα πεπραγμένα της. Να μείνουμε στα πρόσφατα, γιατί οι παλιές αμαρτίες της είναι γνωστές. Όσοι αποφασίσαμε να απογραφούμε – και η ανομολόγητη αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας αποφάσισαν να μην απογραφούν ως ένδειξη αντίστασης προς το Ελληνικό κράτος, φερ΄ειπείν με απογραφή δύο διαμερισμάτων σε μια πολυκατοικία με δώδεκα- τραβήξαμε των παθών μας τον τάραχο, καθώς τίποτε δεν έμοιαζε με την προηγούμενη πιο σωστά οραγανωμένη απογραφή.
    Καταρχήν ήρθαν να μας απογράψουν όποτε γουστάρανε εκείνοι, πράγμα που σήμαινε για μας, ότι ήρθαν καθημερινές και σε........
ώρες που βρισκόμασταν στην εργασία μας, αφήνοντας μας μήνυμα να τους τηλεφωνήσουμε. Τηλεφωνούσαμε σε έναν αριθμό που ήταν ο αριθμός της κεντρικής υπηρεσίας για την απογραφή. Αυτοί μας παρέπεμπαν- αν όχι σε έναν επόπτη του δήμου στον οποίο κατοικούμε που μπορεί και να μην υπήρχε- σε επόπτη όμορου δήμου που όλως τυχαίως μπορεί και να μη γνώριζε την περιοχή μας!!!. Από κει συνεχιζόταν η οδύσσεια μας και η οδύσσεια των απογραφέων, γιατί άλλη συμφωνία κάναμε με τον επόπτη του όμορου δήμου για να έρθουν να μας απογράψουν, και άλλη πορεία ακολουθούσαν άλλοι απογραφείς που έπαιρναν την περιοχή ανά γεωγραφικό τετράγωνο!... Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι ήταν κάτοικοι της περιοχής στην οποία κατοικούσαμε, αλλα εμφανίζονταν σε ώρες που δεν ήμασταν στα σπίτια γιατί εργαζόμασταν, και αφού η υπηρεσία δεν έμπαινε στον κόπο να τους ενημερώσει ότι είχε κλειστεί ραντεβού σε άλλη ώρα!.. Τέτοιο αλαλούμ, το οποίο βέβαια δεν πρόκειται να δείξει ανάγλυφη την πραγματικότητα ως έχει και επομένως τα στοιχεία αναρωτιόμαστε πόσο πραγματικά αξιόπιστα θα είναι. Εν κατακλείδι για να αναφέρουμε τη δική μας περίπτωση είχαμε δύο επισκέψεις απογραφέων σε ώρες που εργαζόμασταν και η απογραφή έγινε σε μία καφετέρια για να μοιραστούμε την απόσταση με τον απογραφέα που η υπηρεσία του είχε φορτώσει τόσα πολλά ραντεβού, που δεν προλάβαινε να τα καλύψει όλα, και συναισθανόμενοι το άγχος του, αποφασίσαμε να μοιρατούμε την απόσταση ώστε να τα προλάβει όλα.
     Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι οι απογραφείς που είχαν και το τεράστιο βάρος του να καλύπτουν την ανοραγανωσιά της στατιστικής υπηρεσίας προσελήφθησαν για δύο εβδομάδες, ενώ οι επόπτες τους για τέσσερις μήνες.  Κατά τα λοιπά αυτή η ασόβαρη απογραφή θεωρείται πολύ καθοριστική για την επόμενη κρισιμότατη δεκαετία της χώρας και θα καθορίσει πολιτικές!!!. Άλλο τέτοιο κακό να μην δούμε.