Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ

Γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας

Τον Οκτώβριο του 2009 είχα γράψει ένα παραμύθι για δύο Γιώργηδες, τον κυρ-Γιώργη και τον Γιωργάκη. Έλεγα τότε πως ο πρώτος, ο κυρ-Γιώργης,  έκανε  δουλειές σε πολλά μέρη του κόσμου και τα χρήματα που κέρδιζε τα έδινε στους φτωχούς, όπως λέγανε οι εφημερίδες και οι ντελάληδες στα χωριά και στις πόλεις. Συναντούσε και μιλούσε με αφέντες και αρχηγούς κρατών, που πολλούς απ’ αυτούς τους είχε βοηθήσει να γίνουν αρχηγοί, ώστε και αυτοί με την σειρά τους για να τον ευχαριστήσουν βοηθούσαν  στο έργο του.
Για να κάνει καλύτερα τις δουλειές του, ο κυρ-Γιώργης έφτιαχνε εκκλησίες, ιδρύματα, τράπεζες σε πολλά μέρη του κόσμου. Ύστερα άρχισε να αγοράζει και την γη σε μικρά αλλά και μεγαλύτερα κράτη και για να μην πολυλογώ ήταν τόσο σπουδαίος που τον καλούσαν οι αφεντάδες και οι αρχηγοί κρατών να τους εξηγεί πως έπρεπε να κυβερνάνε.
Ο Γιωργάκης ήταν ένας φιλόδοξος πολιτικός που ήθελε να κυβερνήσει τον τόπο του αλλά στο μυαλό του είχε καρφωθεί η ιδέα, να ............γίνει κυβερνήτης όλου του κόσμου.


Η ζωή σαν το παραμύθι
Πώς τα έφερε έτσι η ζωή και οι δρόμοι των δύο Γιώργηδων συναντήθηκαν και άρχισαν να συνεργάζονται. Ο κυρ-Γιώργης γινόταν κάθε μέρα πιο πλούσιος και ο Γιωργάκης έγινε πρωθυπουργός. Ο Γιωργάκης συναντιόταν τακτικά με τον κυρ-Γιώργη, μιλούσαν και γενικά βοηθούσε ο ένας τον άλλον. Ο καιρός πέρναγε αλλά για κάποιο λόγο που κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει, ο κόσμος πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ο λαός δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος. Όμως ο  κυρ-Γιώργης κέρδιζε όλο και περισσότερα χρήματα από και για τις «αγαθοεργίες» του και ο Γιωργάκης μακροημέρευε ως αρχηγός. Έτσι ζούσαν αυτοί καλά και ο λαός χειρότερα. Εδώ δεν σταματάει το παραμύθι αφού η ζωή συνεχίζεται και στην πραγματικότητα που ζούμε συναντάμε τον κυρ-Γιώργη και τον Γιωργάκη.
Την περασμένη Δευτέρα, όπως είπαν στις ειδήσεις, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος με τον «μεγαλοεπενδυτή» Τζώρτζ Σόρος, στο γραφείο του πρώτου,  στην Βουλή. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την παγκόσμια οικονομία αλλά και για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Το τι συμφώνησαν οι δύο Γιώργηδες δεν ανακοινώθηκε, αλλά δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Ο Τζώρτζ Σόρος  πριν λίγο καιρό δήλωνε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.  Ο Σόρος μεγάλωσε και ανατράφηκε στην Ουγγαρία από έναν άνθρωπο που πλούτισε κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, από τις κατασχέσεις και εκποιήσεις περιουσιών των εβραίων που συλλάμβαναν και εκτελούσαν οι Ναζί. 
Όμοιος ομοίω…..
Ο Σόρος είναι εδώ και πολλά χρόνια το «μαύρο πρόβατο» της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, της γνωστής DEA. Πολλά θα μπορούσα να γράψω για τα έργα και τις ημέρες του Ούγγρου μεγιστάνα των αγορών, αλλά εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έγινε συνομιλητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδος. Υπάρχει όμως και μία ακόμη ανησυχία μου για τις συνομιλίες Παπανδρέου-Σόρος για την οποία  εύχομαι να διαψευστώ. Είπαμε προηγουμένως για τις δραστηριότητες του Σόρος στον τομέα των ναρκωτικών και τα μεγάλα ποσά που ξοδεύει για την νομιμοποίησή τους. Όμως θυμάμαι παράλληλα και τις γνωστές απόψεις-δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την ελεύθερη καλλιέργεια και χρήση της κάνναβης. Εύχομαι ολόψυχα να μην επαληθευτεί η γνωστή ρήση : όμοιος ομοίω αεί πελάζει….
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ