Σε καλό κλίμα η συνάντηση για την Κερατέα

Συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της υπουργού Περιβάλλοντος και του δήμου Λαυρεωτικής για την κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων με τους τόνους να έχουν πέσει και από τις δύο πλευρές.

Χθες το βράδυ έγινε η πρώτη συνάντηση και το υπουργείο ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι «πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και με ειλικρινή διάθεση για εξεύρεση λύσης σε σύντομο χρονικό διάστημα»...



Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση καθώς η Τίνα Μπιρμπίλη, κάλεσε τον Δήμο Λαυρεωτικής να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, τεκμηριωμένη ως προς τα κόστη και τα περιβαλλοντικά οφέλη, η οποία και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η πρόταση του δήμου Λαυρεωτικής προβλέπει τη δημιουργία εργοστασίου σε έκταση του ΒΙΟΠΑ Κερατέας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, «και από τις δύο πλευρές επιδιώκεται η εφαρμογή μιας σύγχρονης κοινά αποδεκτής λύσης φιλικής προς το περιβάλλον, σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

- Στη Νοτιανατολική Αττική στην περιοχή του Δήμου Λαυρεωτικής θα λειτουργεί σύγχρονη μονάδα που θα βασίζεται σε δόκιμη και εφαρμοσμένη τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων που να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για ανάλογα απόβλητα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή στις ΗΠΑ και τον Καναδά για εύλογο χρονικό διάστημα.

- Στον χώρο υγειονομικής ταφής θα οδηγούνται μόνο τα υπολείμματα της επεξεργασίας. Ο χώρος θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με τα προγράμματα ανακύκλωσης και το εργοστάσιο επεξεργασίας.

- Ο Δήμος Λαυρεωτικής θα συμμετέχει, στο πλαίσιο των προβλέψεων και των δυνατοτήτων της εθνικής νομοθεσίας, στην κατασκευή και λειτουργία των έργων που θα γίνουν στην περιοχή.

- Στη Νοτιοανατολική Αττική θα υλοποιηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή για οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα απόβλητα).



real.gr