XΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Ευτυχώς που η στείρα τους, πλέον πολιτική, παράγει και ευτράπελα. Για να μην πλήττουμε, ευτράπελα που διαχέουν μακελειό.
Μαλλιοτράβηγμα, και ξεκατίνιασμα … κυριών, κατά τα άλλα.
Το τοπίο θυμίζει τις τελευταίες μέρες της … Πομπηίας.
Και την βαβούρα που αυτές  προκαλούσαν.
Οι εξ Ανατολών … «συντροφικές» βολές, καρφώνουν επακριβώς τον στόχο τους, κάνοντας το χειλάκι μας να χαμογελάσει, με το χρόνο που βρίσκουν, για να στήσουν και τα γραφικά τους καβγαδάκια …
Δείχνοντας μας την … «συνοχή» και την «ομοψυχία» σε όλο της το μεγαλείο.
Αναγκάζοντας μας και να αναφωνήσουμε, τρεμάμενοι από τον εθνικό παλμό, πως … εδώ καράβια χάνονται και τα πουρο – πιπίνια χτενίζονται.
ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ.
Κυβερνητικοί εναντίον κυβερνητικών….
Βόρειοι εναντίον …
Νοτίων! Αυτό το «εναντίον» πια κοντεύει να γίνει το σήμα κατατεθέν του κυβερνώντος κόμματος ….
Εναντίον της ιδεολογικής τους «συνέπιες», εναντίον των προεκλογικών τους δεσμεύσεων , εναντίον των μισθωτών και συνταξιούχων, εναντίον της αγοράς, εναντίον των πάντων ….
Προχθές Βενιζέλος εναντίον Ραγκούση.
Χθες Παπακωνσταντίνου εναντίον Γεωργακόπουλου.
Σήμερα Χριστοφακη εναντίον Διαμαντοπούλου, και προπαντός εναντίον  Χριστοφιλοπουλου
Μπάχαλο … Τρέιλερ, από την … προσεχώς τραγωδία, που επωαζεται,στο κυβερνητικό στρατόπεδο .
Αντιστασιακή και η … βολεμένη κυρία Χριστοφακη; Η μήπως ο σύζυγος της, ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, βαρέθηκε να βρίζει και να χλευάζει τον λαό και είπε να σπάσει την ανία του, η και την άνια του, «πειράζοντας» και λίγο τα συντρόφια του ;
Πολύ μπάχαλο όμως, Τόση … αναρχία πια, ούτε στην γειτνιάζουσα με τα Εξάρχεια Ιπποκράτους, δεν φανταζόταν κανείς ότι θα συναντούσε.
Τόσα πολλά … «εναντίον», ενάντια σε τόσους πολλούς;
Μα γιατί να απορεί κανείς; Όταν ο ίδιος ο Παπανδρέου, εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει στραφεί ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στην διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ….
Είπαμε όλα αυτά αποτελούν το τρέιλερ, της τραγωδίας που έρχεται …. Η κυρία Χριστοφακη, με τις όψιμες ευαισθησίες της, αποτελούν ένα πλάνο, από το σύνολο του προβαλλόμενου «έργου» .
Το κερασάκι στην γλυκόπικρή τους τούρτα …..

ΛΥΣΙΑΣ