Πήγε στράφι και η ιλουστρασιόν(!) καμπάνια για τον αποκλεισμό των διοδίων…

Γράφει ο Μαγια

Ηταν δεν ήταν τριακόσιοι οι πατρινοί, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και απέκλεισαν επί δίωρο τα διόδια του Ρίου, διεκδικώντας την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων από την κυβέρνηση. Δηλαδή, να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, που ήταν προεκλογική δέσμευση του εκλεγμένου Δημάρχου Ι. Δημαρά και τα σκουπίδια να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ του Φλόκα.

Βέβαια η κινητοποίηση έγινε υπό βροχήν και τις αντιδράσεις σύσσωμης  της δημοτικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν αποτελούν επαρκείς λόγους για να δικαιολογήσουν την ισχνή συμμετοχή, την οποία ούτε ο Δ. Κατσικόπουλος, στα πιο …αντιδημαρικά όνειρά του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Πήγε στράφι και η πολυδάπανη διαφημιστική καμπάνια, με τα πολυτελή φυλλάδια και τον ορυμαγδό των μηνυμάτων και καταχωρήσεων στα Μέσα, που θύμισε μέρες Φούρα, ο οποίος οδήγησε τον δήμο στη σημερινή δραματική οικονομική κατάσταση: Να μην υπάρχει …σάλιο στο ταμείο, να είναι πνιγμένος στα δάνεια και να χρωστάει και της …Μιχαλούς!

Ο δήμαρχος στην ομιλία του έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, να κατεβαίνει στους δρόμους κάθε φορά που συναντά την κρατική αδιαφορία. Ωστόσο, συνεργάτες του, αναφερόμενοι στο φιάσκο των διοδίων δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους όσον αφορά στη δυνατότητα της δημοτικής αρχής να πείσει, πως είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα της πόλης.