Ούτε ένας πολιτικός στη φυλακή, άρα οι πολιτικοί είναι λιγότερο διεφθαρμένοι…

Γράφει ο Μαγια

«Ολοι μαζί τα …φύγαμε», απεφάνθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας  Π. Νικολούδης. «Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό».
Κακώς, επομένως, λιθοβολούνται κατ΄ αποκλειστικότητα οι πολιτικοί. «Οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι» κατά την «τεκμηριωμένη διαβεβαίωση» του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού στα μέλη της Επιτροπής!

Οντως, φιλότιμη η προσπάθεια απενοχοποίησης των πολιτικών, δεδομένου ότι, οι πάντες συμφωνούν, πως για το κλίμα που επικρατεί σε βάρος του πολιτικού συστήματος η απόλυτη ευθύνη ανήκει στο ίδιο.

Το πολιτικό προσωπικό ψήφισε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και υιοθέτησε πρακτικές, που οδήγησαν στην ατιμωρησία των επίορκων πολιτικών. Οι πολιτικοί ανέπτυξαν προς ίδιον όφελος, πχ τη διαιώνιση του …..σπάνιου είδους τους, την κουλτούρα της φαυλότητας και διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί, σκοπίμως, δεν έβαλαν κανόνες, δεν αντιστάθηκαν στα αδηφάγα συμφέροντα, ισοπέδωσαν αξίες και αρχές, εκμεταλλεύτηκαν για μια χούφτα ψήφους την ανθρώπινη δυστυχία. Οι πολιτικοί εγκαθίδρυσαν και υπερασπίστηκαν το καθεστώς της οικογενειοκρατίας, της κλεπτοκρατίας, της ατιμωρησίας, της κατ΄ επίφαση λειτουργίας των θεσμών.

Αυτοί επέτρεψαν στον όποιο αετονύχη (πλούσιο ή …καλόγερο), που είδε …φως να μπει μέσα!

Αν, ως βασικό κριτήριο ληφθεί το γεγονός ότι, ουδείς πολιτικός έχει οδηγηθεί στη φυλακή, τότε ναι, οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι…