“Στα μαχαίρια” Alpha Bank και Εθνική για την Morgan Stanley

Βγήκαν τα  «μαχαίρια» πλέον μεταξύ της  Εθνικής – Alpha Bank, μετά την ανακοίνωση της δεύτερης για την απόκτηση του 5,1% των μετοχών της από την Morgan Stanley ….

Διοικητικοί κύκλοι της Alpha Bank υποστήριξαν πως πίσω από την κίνηση της ξένης επενδυτικής τράπεζας κρύβεται η Εθνική Τράπεζα σημειώνοντας ότι:

1) Η Morgan Stanley ήταν σύμβουλος της Εθνικής κατά την πρόταση στις 18 Φεβρουαρίου

2) Ενήργησε αυτόκλητα  χωρίς να ενημερώσει την διοίκηση  της Εθνικής.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η Εθνική δεν έχει διαψεύσει  κατηγορηματικά πως δεν έχει καμία  σχέση με την........... Morgan Stanley.

Λίγες ώρες πριν,  είχαν προηγηθεί και οι δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Alpha Bank στους Financial Times, σύμφωνα με τις οποίες το deal ήταν νεκρό, και ότι ήταν απαίτηση των μετοχών της Alpha Bank (Fidelity- Blackrock – Qatar ) να μην προχωρήσει η συγχώνευση…

Ουσιαστικά, η  Alpha Bank με την τελευταία σημείωσε ήταν σαν να έλεγε ότι “ελέγχουμε ένα ποσοστό άνω του 10% με τους μετόχους μας”…    

Ψύχραιμη  απάντηση της Εθνικής  στο Reuters

Το μεσημέρι, ο εκ των γενικών διευθυντών της Εθνικής κ. Άνθιμος Θωμόπουλος σε δηλώσεις του στο Reuters επέμεινε ότι η τράπεζα επιμένει μόνο σε φιλικές προσεγγίσεις και πως δεν καμία σχέση δεν έχει με την κίνηση της Morgan Stanley

Στελέχη της Εθνικής τόνιζαν ότι η τράπεζα δεν επιδιώκει αντεγκλήσεις και χαρακτήριζαν ως ακατανόητη την ανακοίνωση της Alpha Bank.

Mάλιστα, όπως τόνιζαν υψηλόβαθμα στελέχη, της Εθνικής , η ανακοίνωση της Alpha Bank χαρακτηριζόταν από νευρικότητα και παρέπεμπε σε εσωτερικές αναταράξεις.

Αlpha Bank : Δεν οδηγεί πουθενά η τακτική της Εθνικής

Από την πλευρά της, στέλεχος της Alpha Bank επισήμανε ότι « δεν καταλαβαίνουμε ειλικρινά που οδηγεί η τακτική της Εθνικής. Περιμένει κανείς να πιστέψει ότι η Morgan Stanley δεν έχει σχέση με την Εθνική;» Όπως συμπλήρωνε, η τακτική της Εθνικής δείχνει μεθόδευση θέλοντας να συντηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα.   

Πρώτο Θέμα