Ποιος θα μιλήσει στην Μερκελ, για τον γάτο, που …σκούζει!

Γράφει ο Μαγια

Η εφημερίδα Bild -που ανήκει στο συντηρητικό χώρο της Γερμανίας - έχει εδώ και δύο χρόνια πρωτοστατήσει σε μια ανθελληνική προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας.
Δημοσίευσε συνέντευξη του Ελληνα πρωθυπουργού με το σαρκαστικό τίτλο: «Βάζουμε στοίχημα ότι δεν θα ξεπληρώσετε ποτέ τα χρέη σας»;
Ειρωνικά και προβοκατόρικα τα ερωτήματα της εφημερίδας, που …ενοχλήθηκε επειδή δεν υπήρξε «ευχαριστώ» από την ελληνική κυβέρνηση όταν (η «Bild») της πρότεινε να πουλήσει ελληνικά νησιά προκειμένου να μειωθούν τα χρέη».
Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα αναρωτιέται: «Απομένει το σημαντικό ερώτημα: ποιο είναι το όφελος της ευρωζώνης από την.......
παραμονή σε αυτή των Ελλήνων, εκτός από ελλείμματα και χρέη;». Και ο πρωθυπουργός απαντά. «Τα οφέλη για την Ευρώπη είναι πολλά! Ας αναφερθώ σε δύο μόνο πλεονεκτήματα: Πρώτα-πρώτα αγοράζουμε πολλά γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, κάτι που εξασφαλίζει δικές σας θέσεις εργασίας. Και δεύτερον, αποτελούμε άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή».
Επιτέλους, πρέπει να καταρίψουμε οργανωμένα και μεθοδικά τον μύθο, με τον οποίο ζει μεγάλη μερίδα γερμανών. Τα χρήματα που μας δίνουν δεν είναι είναι δώρα, σαν αυτά που έκανε στους δικούς μας η Siemens, για να σαρώνει όλες τις δουλειές και να καλοπληρώνονται οι γερμανοί εργαζόμενοι και όχι μόνο. Είναι δάνεια με τοκογλυφικά επιτόκια. Δηλαδή επιστρέφονται και με το παραπάνω.
Και εάν η γερμανική προπαγάνδα δεν τους επιτρέπει να το αντιληφθούν, ας τους μιλήσουμε για τον γάτο, που …σκούζει!
Η χώρα της Μέρκελ έχει χρέη απέναντι στην Ελλάδα, που δεν διεκδικεί, αποδέχεται ή στην καλύτερη περίπτωση σιωπά και ανέχεται. Ξεπερνούν, σε σημερινή αξία τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.
Αλλά, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας πρέπει να μην τρέμει το φυλλοκάρδι (της πολιτικής ηγεσίας) μας, αντικρίζοντας το Δ' Ράιχ!