Colpo grosso στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Χωρίς καμία απώλεια στις αποδοχές τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούσαν επαναλαμβανόμενες απεργίες το Δεκέμβριο του 2009. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως προκύπτει, κατά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι εμφανίζονταν να κάνουν χρήση ρεπό που τους οφείλονταν τα προηγούμενα χρόνια (2005- 2009). «Όπως καταλαβαίνετε, δεν τους........ κόστιζαν τίποτα οι επαναλαμβανόμενες απεργίες, αφού δεν υπήρχαν παρακρατήσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο δήμος φαίνεται ότι δεν έλαβε κανένα μέτρο για την αντισυμβατική συμπεριφορά συμβασιούχων έργου, οι οποίοι απείχαν από τα καθήκοντά τους, με συνέπεια να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων το Δεκέμβριο του 2009.

Επιπλέον, οι ελεγκτές διαπίστωσαν παράβαση του δημοτικού κώδικα, καθώς δε χορηγήθηκαν εγκαίρως οι ημέρες ανάπαυσης στους εργαζόμενους της καθαριότητας, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί ένας μεγάλος αριθμός ρεπό, ο οποίος μόνο στο τμήμα αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων υπερβαίνει τις 35.000 ημέρες.

Σοβαρές πειθαρχικές ευθύνες προκύπτουν σύμφωνα με το πόρισμα εις βάρος των αρμοδίων. Ειδικότερα, το Σώμα ζητά από το δήμαρχο Αθηναίων να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις εις βάρος του διευθυντή καθαριότητας Ι. Μόρτη, καθώς και από το γ.γ. Περιφέρειας να πράξει το ίδιο για τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ. Δημόπουλο.

ΣΚΑΙ