Κι όμως υπάρχει και άλλος δρόμος!

Γράφει ο Μαγια

Εχει καταντήσει βαρετή και άκρως κακόγουστη φάρσα να θεωρούνται …πλουσιότεροι πολίτες της χώρας οι μισθωτοί υπάλληλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί και να ακολουθούν από κοντά σε …πλούτο οι συνταξιούχοι.
Όμως, η καταιγιστική απαξιωτική επίθεση εναντίον των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την προκλητική ατιμωρησία όσων πλούτισαν παράνοµα, δεν είναι τυχαία. Εχει προφανείς στόχους. Τόσο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και τη μετάθεση των ευθυνών, όσο και -κυρίως- την φτωχοποίηση της κοινωνίας.
Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Για τους δοκιμαζόμενους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, οι ευθύνες ανήκουν σε όσους απασχολούνται στο Δημόσιο. Εστω κι αν οι τελευταίοι έχουν υποστεί δραστικές μειώσεις στις απολαβές τους. Για τους........... εμπόρους, που περιμένουν την εορταστική αγορά για ν' ανασάνουν, τις ευθύνες έχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, που απεργούν και δεν μεταφέρουν υποψήφιους πελάτες. Γενικότερα, για όσους υφίστανται τις δραματικές συνέπειες του Μνημονίου, υπεύθυνοι είναι κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι…
Ετσι, διαμορφώνουν μια κοινωνία, που βλέπει δίπλα της όχι συνανθρώπους, αλλά αντιπάλους... Αφαιρούν από την κοινωνία τη «συγκολλητική ουσία», που είναι η αλληλεγγύη, εξ ου και οι μεμονωμένες και επομένως αδύναμες αντιστάσεις στην λαίλαπα του Μνημονίου.
Πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε  όλη την ικμάδα της για την επιστροφή των κλεμμένων, την πάταξη της διαφθοράς, την καταπολέμηση της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, τη θέσπιση κανόνων σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου, ώστε να καταστραφούν οι μήτρες, που γαλουχούν και αναπτύσσουν τα  ποικιλόχρωμα λαμόγια και να πολλαπλασιασθούν οι τίμιοι μεροκαματιάρηδες, οι σωστοί επιχειρηματίες, οι φιλότιμοι επιστήμονες!...